Η Ελλάδα μας

Mερικά φωτογραφικά θέματα υπερβαίνουν τον τίτλο τους. Παραπέμποντας σε έννοιες με πολλαπλές υποδηλώσεις, περικλείουν όχι μόνον φωτογραφικά αντκείμενα αλλά και ισχυρά συναισθήματα. Η Ελλάδα μας, είναι τα πάντα. Το ευρύτερο σπίτι μας, η αρχέγονη γη, η κληρονομιά και η παράδοση. Είναι το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο γεννιόμαστε, ζούμε, ερωτευόμαστε, κάνουμε οικογένειες, μεγαλώνουμε και κάποια στιγμή μας περιβάλλει ως την αιωνιότητα.

Η Ελλάδα έχει τόσες και τόσες πτυχές. Είναι το πολυδιάστατο φυσικό τοπίο, από πόλεις, χωριά, ακρογιαλιές, βουνά και δάση. Είναι οι μοναδικοί της άνθρωποι με την φυσική ευγένεια, τον αυθορμητισμό και την πηγαία κοινωνικότητα, είναι των ελλήνων οι παρέες και κοινότητες, τα γλέντια και οι συναναστροφές, ο μόχθος. τα επιτεύγματα αλλά και τα προβλήματα της οικονομικής δυσχέρειας που περνάει ο τόπος. Είναι πράγματα σπουδαία αλλά και απλά της καθημερινότητάς μας, όσα μας ενθουσιάζουν και μας θυμώνουν, οι αποτυπώσεις του χαρακτήρα μας και της ζωής μας.

Η Ελλάδα μας παρέχει απλόχερα φωτογραφικές ευκαιρίες. Πόλεις με τα επιβλητικά κτήρια, τα ιστορικά κέντρα, την αρχιτεκτονική παράδοση, τα μνημεία, τα άλση, τους νυκτερινούς φωτισμούς κλπ. Πολύμορφο φυσικό τοπίο με βαθύ γαλάζιο, κατάφυτα δάση, πανίδα και χλωρίδα, ανθρώπους στις γεωργικές τους ενασχολήσεις. Ανθρώπους της Ελλάδας στους χώρους δουλειάς, διασκέδασης, καλλιτεχνικής έκφρασης κλπ.

Το μόνο όριο είναι η φαντασία, η ευαισθησία, η έμπνευση και η δημιουργικότητα για να διατυπώσει κανείς την εκδοχή του για το θέμα “Η Ελλάδα μας” Αυτό ακριβώς αντιπροσωπεύει το κάλεσμα της Photovision προς τους φορείς και τις οργανωμένες ομάδες φωτογράφων. Να σχηματιστεί ένα πανόραμα εικόνων, ένα καλειδοσκόπιο προσεγγίσεων και μέσα από την ποικιλομορφία να αγγίξουμε την ψυχή της “Ελλάδας μας”.