“Η Ελλάδα μας!” στη Photovision 2017.

Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε ομαδική έκθεση φωτογραφίας

H PHOTOVISION, από την πρώτη κιόλας διοργάνωση, έχει αναλάβει διπλό ρόλο: Είναι ταυτόχρονα εμπορική και τεχνολογική έκθεση και συνάμα σημείο συνάντησης όλων όσων αγαπούν τη φωτογραφία. Φέτος, φτάνοντας αισίως τη δωδέκατη διοργάνωση, προχώρησε στην πρωτοβουλία να φιλοξενήσει μια μεγάλη, ομαδική έκθεση φωτογραφίας με θέμα “H Eλλάδα μας!” ως ένδειξη εκτίμησης για όλους όσους εκφράζονται δημιουργικά αποτυπώνοντας τόσες και τόσες πλευρές, διαστάσεις και πτυχές της πατρίδας μας.

Απευθύνουμε λοιπόν ανοιχτή πρόσκληση σε λέσχες φωτογραφίας, ομάδες και σωματεία να λάβουν μέρος σε αυτό το φιλόδοξο project που θα υλοποιηθεί στη διάρκεια της PHOTOVISION 2017. Η συμμετοχή στο project και ο χώρος παρέχονται δωρεάν. Η πρόσκληση αφορά οργανωμένους φορείς όπως ομάδες φωτογραφίας, λέσχες επαγγελματιών και ερασιτεχνών φωτογράφων και όχι μεμονωμένους φωτογράφους με ατομικές εκθέσεις. Η διαδικασία συμμετοχής είναι απλή: Η αίτηση κατατίθεται αποκλειστικά και μόνο μέσω της ιστοσελίδας www.photovision.gr/expoGreece  μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου 2017. Η επιλογή των φωτογραφιών, η εκτύπωση και η ανάρτηση θα γίνει με τη φροντίδα και την ευθύνη των ομάδων που θα συμμετέχουν στην έκθεση.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αποκλειστικά και μόνον οργανωμένοι φορείς όπως λέσχες, σωματεία, ομάδες, ενώσεις κλπ. ερασιτεχνών αλλά και επαγγελματιών φωτογράφων γεγονός που θα αποδεικνύεται από σχετικό site, blog κλπ. στο διαδίκτυο. Στις περιπτώσεις που ο φορέας δεν διατηρεί ιστοσελίδα ή blog είναι δυνατή η προσκόμιση εναλλακτικών αποδεικτικών στοιχείων κατόπιν συνεννόησης με τη διοργάνωση. Είναι δυνατή η συμμετοχή φωτογραφικών ομάδων χωρίς νομική υπόσταση εφόσον αποδεικνύεται η οργανωμένη δραστηριότητά τους (π.χ. με εκθέσεις, δημοσιεύσεις, σεμινάρια, αποστολές κλπ.). Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να μην αποδεχθεί τη συμμετοχή σε αιτούντες που δεν πληρούν τα παραπάνω κριτήρια. Η έγκριση ή μη αποδοχής συμμετοχής ανήκει αποκλειστικά στη διακριτική ευχέρεια του διοργανωτή και κατ’ αυτής δεν χωρεί ένσταση, διεκδίκηση, αγωγή ή άλλη νομική ενέργεια.
  1. Καταληκτική ημερομηνία για την εγγραφή στο www.photovision.gr/expoGreece είναι η 12η Φεβρουαρίου 2017, 24:00.
  1. Åêôõ?ðùóçΗ διοργάνωση προσφέρει δωρεάν στους συμμετέχοντες τις εξής παροχές:

– Τρία (3) πάνελ γκρι χρώματος 100x250cm (πλάτος x ύψος) για την ανάρτηση των φωτογραφιών τους

– Ένα (1) τραπέζι

– Δύο (2) καρέκλες

– Tρία (3) spot φώτα.

– Ανάρτηση της -τυποποιημένης και ίδιας για όλους- επιγραφής με το όνομα της ομάδας.

Επιπλέον παροχές (π.χ. Έξτρα πάνελ, έξτρα καρέκλες, έξτρα φωτιστικές πηγές κλπ.) χρεώνονται με βάση το κοστολόγιο που θα αποστέλλεται στους συμμετέχοντες εφόσον το επιθυμούν.

  1. Οι εκτυπώσεις των φωτογραφιών θα γίνουν με ευθύνη των ενδιαφερομένων σε εκθεσιακή ποιότητα και οφείλουν να είναι απαραιτήτως εντός θέματος (“Η Ελλάδα μας!”). Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να ανακαλέσει τη συμμετοχή ή την ανάρτηση εικόνων που είναι εκτός θέματος. Περισσότερες πληροφορίες για το θέμα εδώ.
  1. Η επιλογή και η ανάρτηση των φωτογραφιών θα γίνει αποκλειστικά με ευθύνη των συμμετεχόντων φορέων και ομάδων. Συνιστάται η επιλογή έως έξι φωτογραφιών στον δωρεάν παραχωρούμενο χώρο. Στους συμμετέχοντες θα αποσταλεί μετά την εγγραφή τους προτεινόμενη διάταξη μαζί με αναλυτικές οδηγίες και συμβουλές σχετικά με την ανάρτηση των εικόνων.
  2. Με την υποβολή της αίτησης οι συμμετέχοντες συναινούν στην πιθανή δημοσίευση φωτογραφιών τους σε έντυπα ή διαδικτυακά μέσα για την προώθηση της έκθεσης και στην Γκαλερί των Αναγνωστών του περιοδικού ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ Νο 248 εάν και εφόσον φωτογραφίες επιλεγούν από τους συντάκτες του περιοδικού. Οι δημιουργοί διατηρούν τα δικαιώματα των φωτογραφικών τους έργων.
  1. Προαιρετικά οι συμμετέχοντες μπορούν να αποστείλουν δείγμα εικόνων μέσω e-mail με σκοπό την προώθηση της έκθεσης στο photovision@photo.gr ταυτόχρονα με την αίτησή τους, με την ένδειξη “Για την έκθεση η Ελλάδα μας!”.
  1. Η φύλαξη των έργων κατά τις ώρες λειτουργίας της έκθεσης πρέπει να γίνεται με τη φροντίδα των ίδιων των εκθετών-φορέων, οι οποίοι συνιστάται να εκπροσωπούνται από τουλάχιστον ένα άτομο στο χώρο ανάρτησης καθ’ όσο χρόνο η έκθεση είναι ανοικτή στο κοινό.