Όλο το σχέδιο και η οργάνωση της συμμετοχής τους στη Photovision 2017

Aκριβώς 72 λέσχες, σωματεία και οργανωμένες φωτογραφικές ομάδες ερασιτεχνών φωτογράφων που δραστηριοποιούνται δυναμικά αυτήν τη στιγμή σε όλη την Ελλάδα έχει καταγράψει το περιοδικό μας. (Η λίστα δεν περιλαμβάνει τα επαγγελματικά σωματεία φωτογράφων στα οποία θα αναφερθούμε σε επόμενο σημείωμά μας). Ακριβώς λοιπόν 72 επιστολές – προσκλήσεις είναι έτοιμες να αποσταλούν άμεσα από τη διοργάνωση της Photovision ονομαστικά στους υπευθύνους των προαναφερόμενων ομάδων με τις οποίες θα προσκαλούνται να δώσουν δυναμικά το παρόν τους στην επικείμενη δωδέκατη διοργάνωση της έκθεσης με βάση ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης και ενεργειών το οποίο σας παρουσιάζουμε σήμερα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ανέκαθεν το κοινό των επισκεπτών της Photovision ήταν μεικτό. Τουτέστιν αποτελούνταν κατά ποσοστό 25% από επαγγελματίες φωτογράφους και 75% από ερασιτέχνες φωτογράφους ή άλλης προέλευσης και ενδιαφερόντων επισκέπτες επί συνόλου κατά μέσον όρο 20.000 προσερχομένων. Οι μεν πρώτοι παραλάμβαναν την διακριτική μπλε χρώματος κονκάρδα από τη reception της έκθεσης κατά την είσοδό τους, οι δε δεύτεροι την κίτρινη κονκάρδα και αυτό γιατί η διάκριση αυτή αποτελούσε απαίτηση των εκθετών. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από τους ερασιτέχνες επισκέπτες με τον άλφα ή βήτα τρόπο συνδέονται με κάποια φωτογραφική ομάδα, με κάποια λέσχη, με κάποιο σωματείο. Πολλοί δε περισσότεροι από αυτούς δραστηριοποιούνται σε μία ή και περισσότερες ακόμη κοινότητες φωτογράφων του διαδικτύου που αριθμούν χιλιάδες μέλη.
Στην προηγούμενη Photovision 2015 έγιναν τα πρώτα βήματα συγκροτημένης φιλοξενίας αρκετών φωτογραφικών ομάδων με τη δωρεάν διάθεση περιπτέρων συνολικά περίπου 400 τ.μ. για την προβολή της δράσης τους, τη συνάντηση φίλων και “ομοϊδεατών” στο χώρο τους κλπ. Αυτή τη φορά αποφασίσαμε να απελευθερώσουμε ακόμη περισσότερο αυτή την ισχυρή δυναμική που αναπτύσσουν -ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια- όλες αυτές οι ομάδες, προσφέροντας σε περισσότερους τη δυνατότητα παρουσίας τους στη Photovision. Φυσικά όλο το κόστος της πρωτοβουλίας μας αυτής δεν περιμένουμε να το επωμισθεί κάποιος δημόσιος φορέας, ας πούμε το Υπουργείο Πολιτισμού. Το αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου το περιοδικό ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ως έκφραση τιμής αν θέλετε προς τους Αναγνώστες του. Και αυτό γιατί οι πλέον πιστοί και φανατικοί Αναγνώστες του περιοδικού μας τυγχάνουν δραστήρια μέλη αυτών των ομάδων και λεσχών. Συγκεκριμένα θα διατεθούν σε προβεβλημένο χώρο του TAE KWON DO περίπτερα συνολικού εμβαδού άνω των 1000 τ.μ. εντελώς δωρεάν στις ομάδες και τα σωματεία που θα ανταποκριθούν στην πρόσκλησή μας αυτή έως τα τέλη Νοεμβρίου. Στον χώρο που θα τους παραχωρηθεί, θα υπάρχει γραφείο με τρεις καρέκλες για κάθε ομάδα χωριστά καθώς και πάνελ για την ανάρτηση φωτογραφιών των μελών. Επίσης θα τους διατεθεί αποκλειστικά και για όλη τη διάρκεια της έκθεσης εντελώς δωρεάν μεγάλη αίθουσα χωρητικότητας 200 ατόμων. Εκεί θα μπορέσουν να οργανώσουν συνέδρια & ομιλίες, να βάλουν τις βάσεις δημιουργίας δικτύου ομάδων σε όλη την επικράτεια, να προσκαλέσουν με δική τους πρωτοβουλία προσωπικότητες του φωτογραφικού χώρου για διαλέξεις, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης και ότι άλλο επιθυμούν. Για τον συντονισμό των δράσεων έχει ήδη ορισθεί συγκεκριμένο άτομο από το επιτελείο του ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ (Αναφέρεται στο τέλος του κειμένου).
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης και την (εθελοντική) συμμετοχή στην έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Η Ελλάδα που αγαπάμε!’’. Με δυο λόγια θα ζητηθεί σε όλους τους συμμετέχοντες -χωρίς να είναι υποχρεωτικό- να αναρτήσουν φωτογραφίες με το παραπάνω θέμα. Από τις αναρτημένες φωτογραφίες οι συντάκτες του ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ θα επιλέξουν τις καλύτερες οι οποίες θα δημοσιευτούν σε 50 περίπου σελίδες της Γκαλερί των Αναγνωστών στο Πασχαλινό τεύχος του περιοδικού και μία επιπλέον διευρυμένη επιλογή θα αναρτηθεί στο www.photo.gr
Όλη συνολικά η δράση -περίπτερα, έκθεση φωτογραφιών, διαλέξεις, happening κλπ. των φωτογραφικών ομάδων – θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να τύχει μεγάλης δημοσιότητας όχι τόσο από τα δικά μας μέσα που είναι δεδομένη, αλλά και από όλα τα ΜΜΕ και ιδιαίτερα από τον Όμιλο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ που είναι και ο Μεγάλος χορηγός επικοινωνίας της Photovision. Για το διαδίκτυο και τα social media δεν ανησυχούμε καθόλου. Είμαστε σίγουροι ότι θα πάρουν φωτιά!!! Τον συντονισμό αυτής της δράσης έχει αναλάβει η υπεύθυνη για τις καλλιτεχνικές σελίδες συντάκτρια του ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ Φωτεινή Αβραμάκου η οποία θα απαντά στο μέιλ [email protected] Όμως αυτό το event που μόλις προαναφέραμε δεν θα είναι το μαναδικό! Σύντομα θα ανακοινώσουμε ανάλογες πρωτοβουλίες και για τον επαγγελματικό κλάδο της φωτογραφίας αλλά και για τους λάτρεις της υψηλής τεχνολογίας για να μην ξεχνάμε και το νέο αδελφάκι της Photovision, την πρωτοεμφανιζόμενη HitechExpo! Ραντεβού στη Photovision!

grigoropoulos-a_dsc_0499kyrzidis_dsc_3059