Διάλεξη από τον διεθνούς φήμης πολυβραβευμένο φωτορεπόρτερ

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια  της PHOTOVISION 2017 έχουμε την χαρά να ανακοινώσουμε τη διάλεξη του  Γιάννη Μπεχράκη, του βραβευμένου με Pulitzer φωτορεπόρτερ.

Yanni-Behrakis-02

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα των τακτικών συναντήσεων του περιοδικού ΦΩΤΟγράφος με τους Αναγνώστες του. «Αυτόπτης μάρτυρας» θα είναι το θέμα της διάλεξης του Γιάννη Μπεχράκη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 στις 18:00 το απόγευμα, στην Αίθουσα Διαλέξεων της Photovision 2017 (εκθεσιακός χώρος Tae Kwon Do στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Π. Φαλήρου).

Στη διάλεξη, o βραβευμένος Έλληνας φωτορεπόρτερ του Πρακτορείου Reuters, θα αναλύσει τις εμπειρίες του από την 30ετή θητεία του στο φωτορεπορτάζ.  Ο Γιάννης Μπεχράκης θα θίξει ζητήματα πρακτικής, δεοντολογίας και ηθικής του ρεπορτάζ σε μια αποκαλυπτική εκ των έσω ματιά στον συναρπαστικό, όσο και σκληρό, κόσμο του φωτορεπορτάζ που τεκμηριώνεται από σπουδαίο φωτογραφικό υλικό. Θα ακολουθήσει ανοικτός διάλογος με το κοινό.

Με πρωτοβουλία του Γιάννη Μπεχράκη, στον χώρο της εκδήλωσης θα βρίσκεται τοποθετημένο ένα κουτί εράνου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Όσοι από το κοινό επιθυμούν να συνεισφέρουν, ο ίδιος ο φωτογράφος θα τους επιβραβεύσει με μια τυπωμένη φωτογραφία του σε καρτ ποστάλ.  Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα για τις δράσεις τους αναφορικά με την προσφυγική κρίση, θεματική την οποία ο βραβευμένος φωτορεπόρτερ καλύπτει συστηματικά τα τελευταία χρόνια.

Θέμα διάλεξης: “Αυτόπτης Μάρτυρας”

Ομιλητής: Γιάννης Μπεχράκης
Ημερομηνία: Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017, ώρα 18:00
Χώρος: Αίθουσα Διαλέξεων Photovision 2017, Tae Kwon Do Π. Φάληρο

Λίγα λόγια για τον Ομιλητή
Ο βραβευμένος με Pulitzer, Γιάννης Μπεχράκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960 όπου σπούδασε φωτογραφία στον ΑΚΤΟ και το 2002 πήρε δίπλωμα ΒΑ (Ηοnors) στο Middlesex University. Εργάστηκε ως Chief Photographer στο πρακτορείο Reuters για περισσότερα από 25 χρόνια και έχει καλύψει μερικά από τα πλέον σημαντικά γεγονότα, διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις και ειδήσεις παγκοσμίως. Από το 2017 έχει θέση Senior Editor, Special Projects που είναι ένας από τους ηγετικούς ρόλους στο πρακτορείο. Είναι επίσης “Πρέσβης” του φωτογραφικού τμήματος του REUTERS παγκοσμίως. Κάνει συχνά διαλέξεις σε πανεπιστημιακά ιδρύματα στις ΗΠΑ και Ευρώπη όπως επίσης και workshops. Ανάμεσα στις πολλές διακρίσεις του, συγκαταλέγονται ο τίτλος του Ευρωπαίου Φωτορεπόρτερ της Χρονιάς από τη Fujifilm (τρεις φορές), από το World Press Photo, POY του Missouri University (δυο φορές) China International Photo Awards (πέντε φορές), Overseas Press Club of America, Normandy Bayeux Awards για πολεμικούς ανταποκριτές (τρεις φορές) και ήταν ο πρώτος νικητής του Days in Japan to 2015-16. Ανακηρύχτηκε φωτορεπόρτερ της χρονιάς (2015) από τον Guardian και το REUTERS. Το 2015 ήταν επικεφαλής της ομάδας των φωτορεπόρτερ του Reuters που διακρίθηκαν με βραβείο Pulitzer.