Συνέντευξη με τον κ. Βασίλη Ψαρίδη

Το περίπτερο της Atlas Digital στην επερχόμενη Photovision αναμένεται να προσελκύσει πολλούς επαγγελματίες φωτογράφους που ενδιαφέρονται να αυξήσουν την κερδοφορία των καταστημάτων τους με έξυπνες και σύγχρονες υπηρεσίες εκτύπωσης.
Η συμμετοχή συμπίπτει με την επέτειο 30 ετών από την ίδρυση της εταιρίας και έτσι αποκτά ιδιαίτερο χαρακτήρα.

• Αρχικά δώστε μας ένα σύντομο ιστορικό της εταιρίας σας. Από ποιούς “σταθμούς” πέρασε ως ότου να φθάσει στη σημερινή μορφή της – συμπληρώνοντας 30ετή πορεία;
Η εταιρεία μας ιδρύθηκε το 1987 με αντικείμενο την αντιπροσώπευση επώνυμων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και περιφερειακών. Στόχος μας είναι η προώθηση υψηλής ποιότητας προϊόντων για την αυτοματοποίηση επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών. Προϊόντα μεγάλων κατασκευαστών, όπως AST Computers, Kurta digitizers, Logitech mouse, Hercules και Matrox κάρτες γραφικών, συμπεριλαμβάνονταν στην γκάμα των λύσεων που προωθούσαμε. Από νωρίς προβλέψαμε την ανάπτυξη της αγοράς CAM & Graphics και τη σημαντική συμμετοχή της ψηφιακής τεχνολογίας στην εξέλιξη επαγγελμάτων Οπτικής επικοινωνίας. Έτσι, το 1994 κάναμε μια σημαντική στροφή στη πορεία μας και εξειδικευτήκαμε στην αγορά αυτή. Ως αντιπροσωπεία της Roland DG, είμαστε η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που προωθήσαμε κοπτικά βινυλίου στους επιγραφοποιούς, την εποχή που ακόμα και η χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών ήταν άγνωστη σε αυτούς. Σήμερα, η εταιρεία μας είναι από τις μεγαλύτερες αντιπροσωπείες ψηφιακού εξοπλισμού για την αγορά της Οπτικής Επικοινωνίας.

• Αρκετοί θεωρούν ότι η εταιρία σας είναι συνυφασμένη με την αντιπροσώπευση της Roland. Ποιούς άλλους οίκους εκπροσωπείτε και ποιά προϊόντα διακινείτε;
Η εταιρεία μας είναι κατεξοχήν μια εταιρεία ψηφιακής τεχνολογίας με ολοκληρωμένες λύσεις που απευθύνονται στον ευρύτερο τομέα της Οπτικής Επικοινωνίας. Ίσως το γεγονός ότι η αγορά των εκτυπωτικών είναι μεγαλύτερη από ότι των άλλων προϊόντων που αντιπροσωπεύουμε, να έχει συμβάλει στο γεγονός αυτό.
Η μεγαλύτερη πάντως ανταμοιβή μας είναι ότι οι πελάτες μας επιλέγουν κυρίως την Atlas πρώτα, και μετά τα προϊόντα που αντιπροσωπεύουμε. Η υποστήριξη και η τεχνογνωσία είναι από τα βασικότερα στοιχεία που ένας επαγγελματίας υπολογίζει πριν προβεί στην αγορά ενός εξοπλισμού και είμαστε περήφανοι που οι επαγγελματίες μας εμπιστεύονται για αυτά.
Επομένως πάνω από όλα θα έλεγα ότι η εταιρεία μας είναι συνυφασμένη με την τεχνογνωσία, την υψηλή τεχνική υποστήριξη και το service, και γενικότερα την αξιοπιστία. Αυτή τη στιγμή, εκτός από την Roland αντιπροσωπεύουμε την ColorJet (ψηφιακά εκτυπωτικά υπερ-ευρείας διάστασης), την Brother και Kornit (εκτυπωτικά ειδών ένδυσης), την Universal Laser systems (Laser Χαρακτικά), την MultiCam (CNC Machines) καθώς και διάφορους οίκους υλικών ψηφιακής εκτύπωσης.
 

• Αναλύστε μας το portfolio και την τεχνολογία της Roland όσον αφορά την τρέχουσα γκάμα.

Η Roland προσφέρει μια από τις μεγαλύτερες γκάμες προϊόντων ψηφιακής εκτύπωσης και όχι μόνο. Ψηφιακά εκτυπωτικά και εκτυπωτικά-κοπτικά Eco Solvent και UV, flatbed εκτυπωτικά, εκτυπωτικά αντικειμένων, εκτυπωτικά υφάσματος, χαρακτικά, 3D printers & scanners, milling machines και φυσικά κοπτικά βινυλίου. Όσο για την τεχνολογία αρκεί να πω ότι η Roland ήταν πάντα πρωτοπόρος. Είναι η πρώτη εταιρεία που δημιούργησε τη δημοφιλή τεχνολογία εκτύπωσης και κοπής, τα μεταλλικά χρώματα στην ψηφιακή εκτύπωση και πολλά άλλα. Κάθε νέο προϊόν που σχεδιάζει είναι πολύ καλά μελετημένο, και όχι μόνο καλύπτει τις τρέχουσες ανάγκες της αγοράς, αλλά πάει τον επαγγελματία ένα βήμα μπροστά.

• Ποιό είναι το τωρινό best seller της Roland και για ποιούς λόγους;
Όλα τα μηχανήματα έχουν σημαντικές πωλήσεις και δεν μπορούμε να τα συγκρίνουμε μεταξύ τους γιατί είναι διαφορετικά και το καθένα απευθύνεται σε διαφορετικές ανάγκες και budgets. Όμως τα πιο ενδιαφέροντα μοντέλα της είναι τα εκτυπωτικά αντικειμένων της σειράς VersaUV που έχουν ανοίξει νέες αγορές και δίνουν εντυπωσιακές ιδέες για νέες υπηρεσίες. Είναι τόσες πολλές οι εφαρμογές τους που κάθε φορά εντυπωσιαζόμαστε και εμείς! Επαγγελματίες και επιχειρήσεις από εντελώς διαφορετικούς κλάδους τα επιλέγουν είτε για να προσφέρουν προστιθέμενη αξία στις υπηρεσίες και προϊόντα τους,  είτε για να καλύψουν ανάγκες για τις οποίες μέχρι σήμερα δεν έβρισκαν λύση. Εκτύπωση σε θήκες κινητών, tablets, ακόμα και πάνω στα ίδια τα προϊόντα, σε sous verre, μπουκάλια, ποτήρια, στυλό, μπρελόκ, πέτρες, ακόμα και ηλεκτρικούς διακόπτες και σαπούνια (!) είναι μερικές μόνο από τις εφαρμογές τους.

• Ποιά είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που προσφέρετε και η υποστήριξη προς τους πελάτες σας;
Θα προτιμούσα τα συγκριτικά πλεονεκτήματά μας να σας τα απαριθμούσαν οι πελάτες μας και να μην ευλογούμε εμείς τα γένια μας. Μπορώ να πω ότι η Atlas Digital έχει 30 χρόνια παρουσία, ανοδική πορεία και χιλιάδες εγκαταστάσεις στην ελληνική αγορά, ενώ διανέμει τα προϊόντα της στην Κύπρο και σε άλλες βαλκανικές χώρες μέσω μεταπωλητών. Αυτό που μας ενδιέφερε πάντα είναι να προσφέρουμε λύσεις και όχι απλώς μηχανήματα. Φιλοσοφία μας είναι η προσφορά ολοκληρωμένης υποστήριξης στους επαγγελματίες, η συμμετοχή μας στην ανάπτυξη της αγοράς, η ανάπτυξη νέων λύσεων, η στενή παρακολούθηση της διεθνούς αγοράς και των εξελίξεων της τεχνολογίας και η διεύρυνση των προϊοντικών επιλογών που προσφέρουμε. Το σημαντικότερο μέλημά μας είναι η υποστήριξη των πελατών μας, η οποία δεν περιορίζεται στην επιλογή της ιδανικότερης λύσης και στην άμεση και άρτια τεχνική κάλυψη του εξοπλισμού τους. Επεκτείνεται στην εκπαίδευσή τους και στην ανάπτυξη νέων εφαρμογών, ικανών να τους βοηθήσουν να αναπτύξουν τις υπηρεσίες του.

• Οι εκτυπώσεις σε ειδικές επιφάνειες παρουσιάζουν άνοδο και αν ναι, που οφείλεται;
Οι πιο ειδικές επιφάνειες είναι τα ίδια τα αντικείμενα. Και ναι, οι εκτυπώσεις απευθείας σε αντικείμενα έχουν παρουσιάζουν άνοδο. Όλοι θέλουν κάτι διαφορετικό. Αυτό ήταν πάντα που προτείναμε στους πελάτες μας. Βρείτε νέες ιδέες, αναπτύξτε τις υπηρεσίες σας, μπείτε σε νέες αγορές, το όριο είναι μόνο η φαντασία. Από τη μία λοιπόν οι ίδιοι οι επαγγελματίες βρίσκουν νέες εφαρμογές, και από την άλλη όσο πιο γνωστό γίνεται στους καταναλωτές η δυνατότητα customized εκτυπώσεων σε αντικείμενα, τόσο περισσότερο μεγαλώνει η αγορά αυτή.
 
• Tι σκοπεύετε να λανσάρετε στην επερχόμενη 12η διοργάνωση της Photovision;
Τα σημαντικότερα προϊόντα που θα προβάλουμε είναι τα uv εκτυπωτικά αντικειμένων της Roland, και το εκτυπωτικό T-shirts και ειδών ένδυσης της Brother. Και τα δύο πιστεύουμε ότι έχουν να δώσουν πολλές ιδέες στον φωτογραφικό κλάδο. Και επειδή μιλήσαμε αρκετά για τη Roland, και όπως σας είπα η εταιρεία μας δεν είναι μόνο Roland, αξίζει να αναφέρω ότι η Brother όχι μόνο είναι μια κορυφαία εταιρεία στο είδος της, αλλά με τα συγκεκριμένα εκτυπωτικά της μαζί με τα accessories τους προσφέρουν δυνατότητες που μπορούν να αυξήσουν τα κέρδη μιας επιχείρησης ιδίως σε τουριστικές περιοχές. Τώρα, το πώς θα παρουσιαστούν; Ως απόλυτα ολοκληρωμένες και εύχρηστες λύσεις … αλλά αυτό καλύτερα να το δείτε στην έκθεση!
Η ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων της Atlas Digital καλύπτει συνολικά τις σύγχρονες απαιτήσεις εργαστηρίων επιγραφοποιίας και γραφικών τεχνών, ενώ παράλληλα έχει εφαρμογή και σε άλλους κλάδους όπως της διαφήμισης, της μεταξοτυπίας, της φωτογραφίας, της ετικετοποιίας, του διαφημιστικού δώρου, της βιομηχανίας κ.α

Η ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων της Atlas Digital καλύπτει συνολικά τις σύγχρονες απαιτήσεις εργαστηρίων επιγραφοποιίας και γραφικών τεχνών, ενώ παράλληλα έχει εφαρμογή και σε άλλους κλάδους όπως της διαφήμισης, της μεταξοτυπίας, της φωτογραφίας, της ετικετοποιίας, του διαφημιστικού δώρου, της βιομηχανίας κ.α