Η φωτογραφία γοητεύει με την ικανότητά της να “αιχμαλωτίζει” το χρόνο σ’ ένα ακίνητο, μεμονωμένο καρέ. Στα σπορ και τους αγώνες, στην κίνηση και στην ενέργεια, στην ταχύτητα και τον ίλιγγο, η φωτογραφική εικόνα αποδίδει το  απειροελάχιστο κλάσμα του χρόνου. To σεμινάριο με θέμα την φωτογραφία κίνησης και δράσης δίνει έμφαση στην καταγραφή του παγώματος της κίνησης.Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα αναλυθούν θέματα όπως ο κατάλληλος εξοπλισμός από πλευράς φωτογραφικής μηχανής και φακού΄, θα γίνει μνεία για τις σωστές ρυθμίσεις και παραμετροποιήσεις της φωτογραφικής μηχανής ιδιαίτερα σε θέματα ισοδύναμης ευασσθησίας (ISO) αλλά και αποφυγής του ψηφιακού θορύβου και θα επιδειχθούν ειδικές τεχνικές me hi speed flash και  διάτάξεις συγχρονισμού HSS με μονάδες φλας που διαθέτουν αυτή τη δυνατότητα. Επίσης θα γίνει συζήτηση για την κρίσιμη παράεμετρο της λειτουργίας ριπής (burst mode) σε λήψεις σε εξωτερικούς χώρους, η συνάρτηση φωτεινότητας/διαφραγμάτων, ο ρόλος των φίλτρων ουδέτερης πυκνότητας σε λήψεις με πολύ ανοικτο διάφραγμα κλπ.

Live Shooting: Κεντρικό ρόλο στο σεμινάριο παίζει η πρακτικήεξάσκηση στο αντικείμενο του παγώματος της κίνησης. Στο πλατώ που θα στηθεί θα υπάρχουν κινούμενα θέματα – έκπληξη με ζωντανά παραδείγματα όπου όλοι οι συμμετέχοντες με τον φακό τους θα μπορέσουν να υλοποιήσουν τις γνώσεις που απέκτησαν κατά το μάθημα.

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 | 18:00 – 21:00 | Mεγάλη Αίθουσα Εκδηλώσεων 

Εισηγητές: Αλ. Βογιατζάκης – Γ. Μυριαγκός | Athens Art Studio

Τιμή:45,00€

Για κρατήσεις θέσεων εδώ

Περισσότερα για τον εισηγητή

Οι φωτογράφοι Αλέξανδρος Βογιατζάκης και Γιώργος Μυριαγκός, ιδρυτές του Athens Art Studio, βλέπουν τη φωτογραφία ως κάτι παραπάνω από μια εμπορική ανάγκη ή τέχνη. Τη βλέπουν ως πολυδιάστατη έννοια, πέρα από τα όρια του αυτονόητου, αλλά στα όρια του οικονομικά εφικτού. Βάζοντας λοιπόν στη ”συνταγή” μπόλικο μεράκι, αγάπη για το αντικείμενο, επιστημονική γνώση, προσωπική έρευνα αλλά και κάποια κρυφά μυστικά, προχώρησαν την έννοια φωτογραφία πολλά βήματα παραπέρα εντάσσοντας την ως κύριο συστατικό σε πολλές δραστηριότητες.

Πληροφορίες – Eγγραφές: [email protected] – 210 8541400