Φιλοδοξία του σεμιναρίου είναι να υπάρξει κατανόηση στις αρχές λειτουργίας των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών και των περιφερειακών τους και οπωσδήποτε να απαντηθούν τα συνηθισμένα ερωτήματα και απορίες. Περιλαμβάνεται η προσέγγιση στη λειτουργία του ψηφιακού αισθητήρα και τις ομοιότητες/διαφορές από το αναλογικό, τον τρόπο που σχηματίζεται και αποθηκεύεται η ψηφιακή εικόνα, τους βασικούς χειρισμούς σε μια ψηφιακή, τις διαφορές ανάμεσα σε DSLR, mirrorless και compact, το βασικό workflow ως τον υπολογιστή, το ανέβασμα εικόνων στα social media κλπ. Ακόμη, οι βασικές γνώσεις για τη δομή των φακών και την βέλτιστη επιλογή φακού ανάλογα με το φωτογραφικό μας αντικείμενο.  Το σεμινάριο αναλαμβάνει να επιλύσει τις βασικές απορίες για την επιλογή του κατάλληλου φωτογραφικού εξοπλισμού ανάλογα με τα συγκεκριμένα ενδιαφέροντα και πεδίο δράσης κάθε φωτογράφου, ώστε τα διαθέσιμα χρήματα να κατευθύνονται στοχευμένα σε σωστές αγορές π.χ. φακός πορτραίτου και όχι zoom για τον ενδιαφερόμενο για την ανθρώπινη μορφή, γρήγορος τηλεφακός για τη φύση, compact με μεγαλύτερο αισθητήρα για απαιτητική ταξιδιωτική φωτογραφία κλπ. Παραπέρα θα γίνουν αναφορές στο φωτογραφικό workflow, από τη στιγμή της λήψης ως την τελική αξιοποίηση της φωτογραφίας, είτε αυτή είναι ανάρτηση στα social media, είτε έκθεση, είτε άλμπουμ ή απλά αποθηκεύεται σε ψηφιακά μέσα με σκοπό τη διαφύλαξη του αρχείου με διάρκεια στο χρόνο.

 Σάββατο και επανάληψη Κυριακή 11 και 12 Μαρτίου 2017|14:30 – 16:30 | ΑΙΘΟΥΣΑ B’

Εισηγητής: Βαγγέλης Βασαλάκης

Τιμή: 20,00€| Δώρο το βιβλίο ‘’Η φωτογραφική μηχανή’’!

Για κρατήσεις θέσεων εδώ

Περισσότερα για τον εισηγητή

Ο Βαγγέλης Βασαλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία στη φωτογραφία το 1984. Το 1985 κέρδισε 4ο βραβείο στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό της Agfa-Gevaert με θέμα still life. Σπούδασε φωτογραφία και οπτικοακουστικές τέχνες στη Focus με δασκάλους, μεταξύ άλλων, τους φωτογράφους Νίκο Μάρκου, Τάκη Ζερδεβά και Γιώργο Κίτσιο, το ζωγράφο Σταύρο Μπονάτσο, τους σκηνοθέτες Μάνθο Σαντοριναίο, Γιώργο Ζέρβα και Γιώργο Παπαδάκη. Επίσης σπούδασε Computer Science στο τμήμα Business Administration του American College of Southeastern Europe, όπου έκανε και φωτογραφία με δασκάλες τη Laura Dodson και την Pamela Brown.

Από το 1998 δίδαξε στη Σχολή Σταυράκου και στην E.S.P. καθώς επίσης και σε αρκετούς ιδιωτικούς οργανισμούς, σε πρεσβείες και σε εμπορικές εταιρείες, καθώς επίσης και σε ιδιαίτερα μαθήματα με δημοσιογράφους και επαγγελματίες φωτογράφους. Συνεργάστηκε με τον ΦΩΤΟγράφο ως τεχνικός συντάκτης. Έχει συνεργαστεί με πολυάριθμες διαφημιστικές εταιρίες της Αθήνας. Στον επαγγελματικό τομέα χρησιμοποιεί ψηφιακές μηχανές – όσον αφορά την προσωπική του δουλειά, επέστρεψε στη μαγεία του φιλμ.

Πληροφορίες – Eγγραφές: [email protected] – 210 8541400