• Σε ποιους τομείς της αγοράς κινείστε;
Τα τελευταία δύο χρόνια δραστηριοποιούμαι στο εμπόριο μεταχειρισμένου εξοπλισμού και  επικεντρώνομαι κυρίως σε προϊόντα της Nikon και σε φακούς Tamron, Sigma με μοντούρα Nikon. Στο κατάστημα μας θα βρείτε κυρίως ημιεπαγγελματικές και επαγγελματικές μηχανές Nikon, φακούς, φλας, και φωτιστικά σώματα. Επιπλέον, ασχολούμαστε με μηχανές και φακούς των εταιριών Canon, Sony, Sigma, Tamron και Tokina.

• Πόσο βοηθάει η ομάδα ανάρτησης αγγελιών μεταχειρισμένου εξοπλισμού στο Facebook;
Συμβάλλει ουσιαστικά στην άμεση ενημέρωση των ενδιαφερόμενων για τις προσφορές μεταχειρισμένου εξοπλισμού. Παράλληλα τα μέλη της ομάδας μπορούν να συνομιλούν ανταλλάσσοντας απόψεις πάνω σε θέματα εξοπλισμού και μελλοντικών αγορών.
Απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να αγοράσουν, να πουλήσουν
ή να ανταλλάξουν φωτ. εξοπλισμό. Μπορείτε να γίνετε μέλος στην ομάδα μας εδώ:
www.facebook.com

• Οι παλιότεροι φακοί από την εποχή του φιλμ έχουν ζήτηση;
Παρατηρώ πως η αγορά εξελίσσεται και εκείνοι που ασχολούνται με το video επαγγελματικά, έχουν συνήθως mirrorless μηχανές της Sony και κουμπώνουν, μέσω αντάπτορα, φακούς άλλων εταιριών – κυρίως της Canon. Άλλωστε, οι βιντεοκάμερες όλο και μειώνονται και τη θέση τους παίρνουν οι DSLR/mirrorless. Άρα αυτό έχει αντίκτυπο και στην αγορά των μεταχειρισμένων. Ζήτηση έχουν και οι αναλογικοί φακοί της Nikon, λόγω της συμβατότητας της μοντούρας με τις ψηφιακές φωτ. μηχανές της εταιρίας.

• Τι συμβουλές θα δίνατε στους υποψήφιους αγοραστές μεταχειρισμένου εξοπλισμού;
Να προτιμούν τα ελληνικά καταστήματα μεταχειρισμένων και να δοκιμάζουν το προϊόν πριν το αγοράσουν. Να ζητούν πληροφορίες από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη και να βλέπουν από κοντά και όχι από φωτογραφίες την κατάστασή του. Επίσης, να λάβουν υπόψη τους πως οι συναλλαγές που γίνονται εντός της χώρας, μειώνουν σημαντικά το χρόνο παράδοσης, σε σύγκριση με το εξωτερικό.

• Ποια είναι τα άμεσα σχέδιά σας;
Τα δύο τελευταία χρόνια έχουμε χτίσει πολύ καλό όνομα στην αγορά των μεταχειρισμένων και αυτό οφείλεται στην άριστη επικοινωνία με τους πελάτες μας. Μας εμπιστεύονται επειδή είμαστε ενεργοί στον χώρο της φωτογραφίας και έχουμε κατάστημα όπου μπορούν να μας επισκεφτούν και να συζητήσουμε τις ανάγκες τους. Έτσι σκοπεύουμε και να συνεχίσουμε. Η επόμενη συνάντηση μας θα είναι τον Μάρτιο, στη Photovision, όπου ετοιμάζουμε μία ιδιαιτέρως δυναμική παρουσία και ανυπομονούμε να σας δούμε στο περίπτερο μας.