Επίσημος φωτογράφος των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο το 2016, ο Βασίλης Κουτρουμάνος επιστρέφει, αποτυπώνοντας με τον φωτογραφικό του φακό στιγμές που μένουν στην ιστορία.

Σε μια έκθεση που παρουσιάζει μερικές μόνο από τις συνολικά 39.000 φωτογραφίες, ο γνωστός φωτορεπόρτερ ταξιδεύει το θεατή στην πρόσφατη Ολυμπιάδα του Ρίο, συνθέτοντας ένα προσωπικό ημερολόγιο. Οι Έλληνες αθλητές, οι ομάδες, οι προπονητές και οι οικογένειες που τους ακολούθησαν στους Αγώνες σκιαγραφούνται στην προσπάθεια για διάκριση, συνθέτοντας, μέσα από εύστοχα φωτογραφικά κλικ, ένα σημαντικό ντοκουμέντο.

Στη διαδρομή από την Αθήνα μέχρι το Ρίο, ο Βασίλης Κουτρουμάνος καταφέρνει να μεταφέρει μικρές και μεγάλες στιγμές των Ολυμπιακών Αγώνων, έχοντας φέρει εις πέρας τη μεγάλη πρόκληση της διαπίστευσης των Ολυμπιακών Αγώνων.
Ο Βασίλης Κουτρουμάνος ασχολείται με τη φωτογραφία από το 1987. Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα φωτοειδησεογραφικά πρακτορεία, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έχει αποστπάσει σημαντικές διακρίσεις στο φωτορεπορτάζ. Tυγχάνει μεταξύ άλλων μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας, της Ελληνικής Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος καθώς και ιδρυτικό μέλος του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας των Πνευματικών Δικαιωμάτων Φωτογράφων ΦΟΙΒΟΣ. Στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, είχε επιλεγεί ως photo manager στον στίβο του Ολυμπιακού Σταδίου και ήταν υπεύθυνος για 2.000 φωτορεπόρτερ από όλο τον κόσμο. Την έκθεση «Από το Ρίο με Αγάπη!…Βασίλης Κουτρουμάνος» επιμελήθηκε ο Γιάννης Κανελλόπουλος.

Koutroumanos-2-860x500