Στο ΔΙΕΚ Κηφισιάς, αυτή την περίοδο λειτουργούν τρία τμήματα φωτογραφίας, δύο στο πρώτο εξάμηνο και ένα στο τρίτο. Με την ευκαιρία της συμμετοχής στην Photovision 2017, ζητήθηκε από τους καταρτιζόμενους να προτείνουν υπάρχουσες φωτογραφίες τους ώστε να αποφασιστεί το θέμα της έκθεσης.

Η απαισιοδοξία που επικρατεί στην Ελλάδα των τελευταίων ετών ήταν ολοφάνερη· εικόνες γεμάτες θλίψη, μουντές και γενικώς μη συμβατές για νέους ανθρώπους, που έχουν το μέλλον μπροστά τους. Η πραγματικότητα (το θέμα που φωτογραφήθηκε), η αλήθεια (το μήνυμα που θέλει να περάσει ο δημιουργός), το ψέμα (η φωτογραφική εικόνα που πάντα λέει μισές αλήθειες) δείχνουν να μπερδεύονται. Όπως μπερδεύονται στην πλοκή της όπερας «Παλιάτσοι» του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο. Έτσι, αποφασίστηκε η έκθεση να ακολουθεί την πλοκή της προαναφερθείσας όπερας, ως εξής: μια περίληψη της πλοκής χωρίζεται σε φράσεις και κάθε φράση φέρνει στην επιφάνεια μια ανάμνηση ενός φανταστικού θεατή, ως φωτογραφία.

Παράλληλα με την έκθεση, θα πραγματοποιείται προβολή φωτογραφικών ενοτήτων (σπουδαστών και πρόσφατων αποφοίτων), που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο μαθημάτων του ΙΕΚ.

 

Κεντρική επιμέλεια:
Παύλος Σατόγλου

Επιμελητική ομάδα προβολών:
Εύα Νταραρά, Παύλος Σατόγλου

Επιμελητική ομάδα έκθεσης:
Αλέξανδρος Ζμπλούχος, Μάριος Καραγεωργίου, Παναγιώτης Παπουτσής, Παύλος Σατόγλου

Panagiotis_Karetsos