Η Ένωση επαγγελματιών φωτογράφων και βιντεογράφων γάμου Ελλάδας “Παπιγιόν”, παράλληλα με το πρωτοποριακό Φεστιβάλ Ταινιών Γάμου, σχεδιάζει για τη Photovision ενδιαφέρουσες ομιλίες που θα πραγματοποιηθούν από τα μέλη της και θα λάβουν χώρα στο περίπτερο της Ένωσης.
Η παρακολούθηση των ομιλιών είναι ελεύθερη και τα θέματα αφορούν τους επαγγελματίες φωτογράφους και βιντεογράφους γάμου. Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
11:15-12:15:
Παναγιώτης Ορφανίδης
Η σημασία της εκτυπωμένης φωτογραφίας:
Εκτυπωμένη φωτογραφία…ένα μικρό κομμάτι χαρτί με τόσες αναμνησεις…
Υπάρχουν πολλοί λόγοι να εκτυπώσουμε τις φωτογραφίες μας και ελάχιστοι να τις κρατάμε φυλακισμένες σε σκληρούς δίσκους. Θα αναλυθεί και να συζητηθεί η  σημασία της εκτύπωσης που τόσο έχει παραμεληθεί στις μέρες μας λόγω της ψηφιακής τεχνολογίας.

12:30-14:00:
Βασίλης Νόμπλ
– Η τέχνη της «πώλησης της τέχνης»:
Θα αναλυθούν οι λόγοι που δεν καταλήγουν τα ραντεβού σε ανάληψη της εργασίας. Θα επεξηγηθούν τρόποι προσαρμογής της πώλησης/προώθησης της υπηρεσίας του κάθε επαγγελματία, ο τρόπος ανάλυσης των αναγκών του πελάτη, το κλείσιμο πώλησης, είσπραξη προκαταβολής, καθορισμός τρόπου πληρωμής κ.α.

14:15-15:45
Γιάννης Λάριος
Κοστολόγηση Φωτογραφικών Υπηρεσιών για Επαγγελματίες Φωτογράφους
«Πόσο πραγματικά μου κοστίζει μια ώρα συνάντησης με έναν υποψήφιο πελάτη; Και πως θα αποσβέσω αυτόν τον καινούργιο φακό που αγόρασα σε κάθε νέα φωτογραφική δουλειά; Δεν μπαίνω μέσα, αλλά δουλεύω-νύχτα μέρα! Κι εσύ με ρωτάς πόσο κοστίζει η ώρα μου; Και πως θα χρηματοδοτήσω την αγορά νέου εξοπλισμού χωρίς δάνεια και κάρτες;» Αυτές και άλλες πολλές καθημερινές ερωτήσεις θα απαντηθούν στο workshop “κοστολόγηση για επαγγελματίες φωτογράφους και βιντεογράφους γάμου» που θα παρουσιάσει ο Δρ Γιάννης Λάριος. Θα παρουσιαστεί μια συγκεκριμένη, πρακτική μεθοδολογία κοστολόγησης, που μπορεί να υιοθετήσει ο επαγγελματίας για να ορίσει τις πραγματικές τιμές που θα πρέπει να χρεώνει.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
17:00 – 19:00
Γιάννης Γκουτζουρής
Προεπιλέγοντας τη ματιά του θεατή:
Χρησιμοποιώντας τις φωτογραφικές ιδιότητες, ο κινηματογραφιστής καθοδηγεί τον θεατή σε αυτό που “πρέπει” να δει. Αυτό επιτυγχάνεται με το καδράρισμα, την επιλεκτική εστίαση και την κίνηση.
Η εισήγηση έχει ως σκοπό να εισάγει τον βιντεογράφο σε ένα τρόπο λήψης με αφηγηματική σκέψη.
Ο εισηγητής είναι διευθυντής φωτογραφίας της σχολής Σταυράκου και πρόεδρος της διοικητικής ομάδας του Παπιγιόν.