• Πως έχει εξελιχθεί η ελληνική αγορά εκτυπωτών large format τα τελευταία χρόνια;
Η αγορά των εκτυπωτών large format γνωρίζει συνεχή άνθιση τα τελευταία χρόνια παρά τις οικονομικές δυσκολίες της αγοράς.  Όλο και περισσότεροι επαγγελματίες από διαφορετικούς κλάδους επενδύουν σε έναν large format εκτυπωτή, και όχι μόνο οι εταιρίες που προσφέρουν αποκλειστικά υπηρεσίες εκτυπώσεων. Η τεχνολογία έχει εξελιχθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορεί κανείς να επενδύσει σε ένα μηχάνημα με χαμηλό κόστος και να τυπώσει εύκολα, γρήγορα και οικονομικά σε ποικίλα υλικά και με διάφορους τύπους μελανιού ανάλογα με την εφαρμογή.

• Σε ποιές επαγγελματικές κατηγορίες απευθύνεστε με τα προϊόντα σας;
Από την ίδρυσή της και μέχρι σήμερα, η εταιρεία DALTEC απευθείνεται αποκλειστικά σε επαγελματίες του χώρου των γραφικών εφαρμογών. Ξεκινώντας αρχικά από εταιρείες επιγραφοποιίας και κατασκευαστές εκθεσιακών περιπτέρων η εταιρεία DALTEC έκανε γνωστά τα κοπτικά plotter και τα αντίστοιχα υλικά όπως και μηχανήματα CNC Router. Ακολουθώντας τις εξελίξεις της τεχνολογίας αλλά και τις ανάγκες της αγοράς, πολύ σύντομα η DALTEC, εδραίωσε την παρουσία της και στην ψηφιακή εκτύπωση με υλικά, εκτυπωτές και μηχανήματα φινιρίσματος των εκτυπώσεων όπως πλαστικοποιητές και trimmer. Η γκάμα συμπληρώνεται από υλικά οδοσήμανσης, ταινίες διπλής όψης, υλικά θερμομεταφοράς καθώς και συστήματα εσωτερικής σήμανσης.
Τα τελευταια χρόνια, με την είσοδο της ψηφιακής τεχνολογίας στην εκτύπωση υφασμάτων, η εταιρεία DALTEC ακολούθησε στενά τις εξελίξεις δημιουργώντας νέες συνεργασίας με τους μεγαλύτερους οίκους της διεθνούς αγοράς και σε αυτόν τον τομέα.

• Για ποιούς λόγους γνωρίζουν ανάπτυξη οι εκτυπωτές τύπου UV;
Οι δυνατότητες που προσφέρουν οι εκτυπωτές UV μπορούν πολύ εύκολα να δικαιολογήσουν την ανάπτυξή τους. Άκαμπτα υλικά όπως ξύλο, αλουμίνιο, γυαλί, plexiglass, προϊόντα όπως αναπτήρες, στυλό, θήκες κινητών άλλα και προσωποποιημένα αντικείμενα, μπορούν να τυπωθούν απευθείας με εκτυπωτές τεχνολογίας UV ευκολότερα και χωρίς περιορισμούς ποσότητας όπως έχει για παράδειγμα η μεταξοτυπία. Ευκολότερη και ταχύτερη είναι και η επεξεργασία των αυτοκόλλητων μεμβρανών καθώτι δεν είναι πλέον ανάγκη να περιμένουμε να στεγνώσει η εκτύπωση για να περάσουμε στην επόμενη φάση της παραγωγής, φινίρισμα ή εφαρμογή. Τέλος, με την τεχνολογία UV Led, το κόστος λειτουργίας και συντήρησης των εκτυπωτών UV έχει μειωθεί σημαντικά.

• Ποιά είναι το πιο δημοφιλή και καλοπουλημένα μηχανήματα Mimaki στην ελληνική αγορά;
Η παρουσία της Mimaki στην ελληνική αγορά ξεκίνησε πολύ πριν το 2008 που η DALTEC ανέλαβε την εκπροσώπησή της, καθιστώντας την, την γνωστότερη εταιρεία στο χώρο τόσο των ψηφιακών εκτυπωτών όσο και των κοπτικών, κάτι που συνεχίζεται μέχρι σήμερα με επιτυχία από την εταιρεία μας. Η Mimaki έχει τρεις βασικούς άξονες δραστηριότητας, οι οποίοι ανθίζουν τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό: Εκτυπωτές ρολού solvent/eco-solvent, ρολού και άκαμπτων υλικών τεχνολογίας UV LED και τέλος υφασμάτων είτε με την μέθοδο της θερμομεταφοράς είτε και απευθείας. Και οι τρεις κατηγορίες αποτελούνται από προϊόντα, τα οποία ενσωματώνουν μοναδικά τεχνολογικά χαρακτηριστικά, είναι φιλικά προς τον χρήστη και προσφέρουν λύσεις όπου όριο είναι μόνο η φαντασία.

• Τι προγραμματίζετε για την παρουσία σας στη Photovision; Πως λειτουργεί μια παρόμοια έκθεση για την εταιρία σας;

Με τη πρώτη μας συμμετοχή μας στην Photovision στοχεύουμε να παρουσιάσουμε το εύρος της δραστηριότητάς της Daltec σε ένα κοινό που δεν μας γνωρίζει τόσο καλά. Η διαρκής εξέλιξη στις τεχνολογίες μηχανημάτων και υλικών ανοίγει νέους ορίζοντες που θέλουμε να προβάλλουμε στους επαγγελματίες και να εμπνέυσουμε με νέες, δημιουργικές εφαρμογές. Αυτός είναι πάντα ο στόχος μας με την συμμετοχή μας σε εκθέσεις κι έτσι καλούμε αντίστοιχα και τον κόσμο που θα επισκεφθεί το περίπτερο μας να μοιραστεί σκέψεις και ιδέες μαζί μας.

 

 

UJV55-320 - Main Key Visual