Για το εργαστήριό σας, ποια είδη εκτυπώσεων εμφάνισαν τη μεγαλύτερη κινητικότητα την περασμένη χρονιά;

Υπήρξε μία ιδιαίτερα ευχάριστη αύξηση στις εκτυπώσεις μεγάλων μεγεθών σε Fine Art αρχειακά χαρτιά, αλλά και σε ιδιαίτερα υλικά όπως το ξύλο και το plexiglass καθώς όλο και περισσότεροι επαγγελματίες αναζητούν την αισθητική αναβάθμιση που προσφέρουν οι ασυνήθιστες επιφάνειες.
Επίσης, είδαμε μία στροφή προς τις εκτυπώσεις photobooks, τα οποία προτιμούν κυρίως οι
νέοι σε ηλικία, επιλέγοντας μια πιο ανάλαφρη και οικονομική λύση αντί των ψηφιακών άλμπουμ. Πολύ συχνά σ αυτή την επιλογή καταλήγουν οι καλλιτέχνες και οι αρχιτέκτονες για τα πορτφόλιό τους, αλλά και επιχειρηματίες που τα συμπεριλαμβάνουν στα εταιρικά τους δώρα.
Στην αυξημένη κινητικότητα για τις παραπάνω κατηγορίες καθοριστικό ρόλο έπαιξε η συνεχήs συμπλήρωση του εξοπλισμού μας με τελευταίας γενιάς μηχανήματα (UV, Offset, inkjet), αλλά και οι ολοκληρωμένες υπηρεσίες μας σε finishing και wall decoration.

Το ψηφιακό άλμπουμ εξακολουθεί να οδηγεί την παραγωγή των εργαστηρίων, έχοντας παρόμοια δυναμική όπως όταν πρωτοεμφανίστηκε;
Η δυναμική του ψηφιακού άλμπουμ δε δείχνει να κάμπτεται στο ελάχιστο. Μιλάμε για το προϊόν που συνεχίζει να ανανεώνεται εξωτερικά και εσωτερικά  και έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου, φτάνοντας στο σημείο, σε αρκετές περιπτώσεις, να καθορίζει ακόμα και την επιλογή για το φωτογράφο του μυστηρίου!
Φυσικό είναι λοιπόν ο επαγγελματίας της εικόνας να δίνει μεγάλη βαρύτητα στην επιλογή του συνεργαζόμενου εργαστηρίου. Η Prolab προσφέρει μεγάλη ποικιλία επιλογών αλλά και τη δυνατότητα για  custom δημιουργίες. Οι άνθρωποί μας, σε συνεργασία με τον επαγγελματία φωτογράφο σχεδιάζουν και υλοποιούν το πρωτότυπο, δίνοντάς του εργαλεία για να μπορέσει να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό και να προβάλλει τη δική του μοναδική ταυτότητα.
Σε πολύ ελκυστική πρόταση έχει αναδειχθεί και το πακέτο γάμου και βάφτισης το οποίο περιλαμβάνει και όλα τα συνοδευτικά του μεγάλου ψηφιακού άλμπουμ (μικρά άλμπουμ, θήκες usb, κουτιά φωτογραφιών με πασπαρτού, συνοδευτικό καμβά κλπ) φτιαγμένα με την ίδια φιλοσοφία και αισθητική. Παρόλη τη συνεχιζόμενη ζήτηση, το ψηφιακό άλμπουμ δεν αποτελεί το κυρίαρχο προϊόν στο δικό μας εργαστήριο, καθώς το δυναμικό μας σε ανθρώπους και μηχανήματα καλύπτει ευρύτερο φάσμα ολοκληρωμένων υπηρεσιών.

Τι συγκριτικά πλεονεκτήματα προσφέρετε στους πελάτες σας απέναντι στον ανταγωνισμό;
Η ποιότητα, η συνέπεια και η σύγχρονη προσέγγιση στις προσφερόμενες υπηρεσίες, υπήρξαν οι βασικοί στόχοι από την πρώτη μέρα λειτουργίας της Prolab. Aυτό αναγνωρίστηκε και συνεχίζει να αναγνωρίζεται από τους επαγγελματίες του χώρου.
Επίσης, μας αρέσει να ακούμε. Ακούμε τα προβλήματα και τους προβληματισμούς των επαγγελματιών και απαντάμε προτείνοντας νέες λύσεις και προϊόντα με την φρέσκια οπτική των ανθρώπων που παρακολουθούν τις διεθνείς εξελίξεις και τάσεις.
Πειραματιζόμαστε διαρκώς με νέα υλικά, νέες τεχνολογίες εκτύπωσης και πρωτότυπες ιδέες.
Εμπλουτίζουμε συνεχώς τις υπηρεσίες μας ώστε να αποτελούμε One Stop Shop, να μπορούμε δηλαδή να καλύψουμε όλες τις ανάγκες με κάθετη παραγωγή.
Τα τελευταία χρόνια δουλεύουμε προσαρμόζοντας τις προτάσεις μας στην καλύτερη δυνατή σχέση τιμής και ποιότητας  (το και ελληνικά λεγόμενο “value for money”) μέσα στην πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας. Οι προκλήσεις που συναντούν οι άνθρωποι που μας εμπιστεύονται γίνονται οι προτεραιότητές μας.

Αρκετές εταιρίες του κλάδου σας εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη. Πως το ερμηνεύετε; Σας δυσκολεύει η θέση για δουλειές σε όλη τη χώρα;
Η Θεσσαλονίκη πάντα υπήρξε πρωτοπόρος, κοσμοπολίτισσα και εξωστρεφής. Στον τομέα της καλλιτεχνικής έκφρασης ειδικά, αποτελεί μία από τις πιο δημιουργικά ανήσυχες γωνιές της χώρας μας.
Το τηλέφωνο κάποτε έριξε τα πρώτα οχυρά της απόστασης. Η νέα εποχή της κυριαρχίας του διαδικτύου μηδένισε και τα τελευταία χιλιομετρικά εμπόδια. Δεν βλέπω λοιπόν το λόγο μια δυναμική, συνεπής και πρωτοπόρα εταιρεία να μη μπορεί να αδράξει τις ευκαιρίες, ασχέτως της φυσικής της έδρας.
Απ’ ό,τι φαίνεται οι επιχειρηματίες που σκεφτόμαστε μ αυτόν τον τρόπο γινόμαστε όλο και περισσότεροι. Η λέξη αποκέντρωση δεν αναφέρεται αρνητικά, αλλά αντίθετα, δημιουργεί συνειρμούς που έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής και πιο συνειδητοποιημένες αισθητικές επιλογές. Η ιστοσελίδα μας αντανακλά αυτήν ακριβώς την φιλοσοφία. Μπαίνοντας στην prolab.gr βλέπεις την εικόνα μιας εταιρίας που θα μπορούσε να βρίσκεται οπουδήποτε στον κόσμο! Γιατί όχι στη Θεσσαλονίκη?

Που σκοπεύετε να ρίξετε το βάρος για την παρουσία της εταιρίας σας στην επερχόμενη Photovision;
Στη 12η Photovision ερχόμαστε πρώτα και πάνω απ’ όλα για να ξανασυναντήσουμε παλιούς φίλους και να δημιουργήσουμε νέους. Να δούμε από κοντά τους ανθρώπους με τους οποίους επικοινωνούμε καθημερινά μέσω τηλεφώνου και διαδικτύου, να ακούσουμε τους προβληματισμούς τους, να προτείνουμε λύσεις και να δημιουργήσουμε κοινούς στόχους.
Να γνωρίσουμε τα νέα παιδιά που τώρα ξεκινούν τον επαγγελματικό τους αγώνα και να τους στηρίξουμε με την τεχνογνωσία και την υλική υποδομή που έχουμε αποκτήσει στο πέρασμα των χρόνων.
Όμορφες εκπλήξεις περιμένουν όλους τους φίλους που θα μας επισκεφθούν! Θα παρουσιάσουμε 4 καινούριες collection με πάνω από 50 σχέδια σε εξώφυλλα άλμπουμ και συνοδευτικά προϊόντα. Θα δείξουμε επίσης, ολοκληρωμένες λύσεις για το wall decoration.
Και φυσικά, όπως πάντα, μεγάλου μεγέθους αναπαραγωγές φωτογραφιών γνωστών ελλήνων φωτογράφων σε FineArt αρχειακά χαρτιά όπου θα μπορέσετε να διαπιστώσετε την ποιότητα εκτύπωσης για την οποία είναι γνωστή η Prolab. Θα χαρούμε να μιλήσουμε με όλους από κοντά!