Στην έκθεση που παρουσιάζεται στη PHOTOVISION ο Νίκος Αποστολόπουλος επιλέγει 20+ portfolios από πρόσφατες εργασίες των μελών του “Zeuxis ArtGroup” που είτε είναι αποτέλεσμα προσωπικής αναζήτησης κάθε φωτογράφου, είτε εργασίες που έγιναν στα πλαίσια των σπουδών τους στο Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Στην έκθεση αυτή παρατηρείται μία στροφή στις φωτογραφικές αναζητήσεις των μελών της ομάδας από την φωτογραφία ντοκουμέντου και του αστικού τοπίου σε πιο “εσωτερικές” αναζητήσεις, στην σκηνοθετημένη φωτογραφία, το πορτρέτο και την φωτογραφία stilllife. Τα μέλη του “Zeuxis ArtGroup” αναζητούν, πειραματίζονται και δημιουργούν έργα που αντανακλούν την σύγχρονη φωτογραφική αναζήτηση των νέων δημιουργών.

Επιμέλεια Έκθεσης: Νίκος Αποστολόπουλος (Καθηγητής Εφαρμογών Τ.Ε.Ι.)

Zeuxis group

Zeuxis group

Η ομάδα «Ζεύξις» ιδρύθηκε στην Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο του 2008 από τον Καθηγητή Εφαρμογών του Τμήματος Φωτογραφίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας κ. Νίκο Αποστολόπουλο και ομάδα σπουδαστών των Τμημάτων Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών και Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής & Διακόσμησης που συμμετείχαν στην επίσκεψη που διοργάνωσε ο ίδιος στην Photobiennale 2008 του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Το όνομα προήλθε από τον τόπο της συνάντησης που ήταν το ουζερί «Ζεύξιδος» στην ομώνυμη οδό (προσοχή: Ο Ζεύξις του Ζεύξιδος και όχι η ζεύξις της ζεύξεως. «Ζεύξις = κορυφαίος ζωγράφος της αρχαιότητας»).

Στον χώρο της φωτογραφίας, τα μέλη του “Zeuxis ArtGroup” ασχολούνται διαχρονικά με ένα φωτογραφικό project που είναι το Αστικό Τοπίο και η Φωτογραφία Δρόμου. Στην κλαδική έκθεση Photovision 2009 σε ένα καλαίσθητο περίπτερο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά και σε επιμέλεια του Ν.Αποστολόπουλου μία επιλογή από τις πρώτες φωτογραφικές δημιουργίες των μελών του “Zeuxis ArtGroup” στα πλαίσια αυτού του project που ολοκληρώθηκε και παρουσιάστηκε στο Athens Photo Festival 2009 (Διεθνής Μήνας Φωτογραφίας) στον κεντρικό κορμό του Φεστιβάλ. Χαρακτηριστική ήταν η μεγάλη προσέλευση του κόσμου, κυρίως από τον χώρο των Τ.Ε.Ι.

Μετά την επιτυχία της έκθεσης μας στο Athens Photo Festival 2009 (Διεθνής Μήνας Φωτογραφίας) η ομάδα πραγματοποίησε μία έκθεση στο γνωστό art cafe “USED” του Χαλανδρίου και δύο εκθέσεις με portfolio 11 και 16 μελών της στον φιλόξενο χώρο της Photovision (2011-2015) με αντίστοιχους τίτλους “Portfolio 01″ και ” Portfolio 02″.

Η ομάδα “Zeuxis ArtGroup” υπό την καθοδήγηση του Ν.Αποστολόπουλου αριθμεί ήδη πάνω από 290 μέλη (!!!) που είναι όλοι σπουδαστές, τελειόφοιτοι και πτυχιούχοι του Τμήματος Φωτογραφίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας.