Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου και της Κυριακής βραβευμένοι δημιουργοί στον τομέα της φωτογραφίας και του video θα παρουσιάσουν το έργο τους καλύπτοντας μία ευρεία γκάμα φωτογραφικών αναγκών, από φωτογράφιση γάμου/βάπτισης και διαφημιστική φωτογραφία έως φωτογράφιση άγριας φύσης και ειδικών αρχιτεκτονικών εφαρμογών. Οι ομιλητές θα παρέχουν συμβουλές και μυστικά σχετικά με τις τεχνικές που χρησιμοποιούν και θα αποκαλύψουν τη ροή εργασίας τους για τέλεια αποτελέσματα σε οποιοδήποτε είδος φωτογραφίας με τη μέγιστη αξιοποίηση του εξοπλισμού Nikon. Συγκεκριμένα,

  • Ο Νίκος Πεκρίδης καλύπτει όλο τον κόσμο φωτογραφίζοντας. Παρόλο που είναι φωτογράφος τρίτης γενιάς με εμπειρία 30 χρόνων “ξαναγεννήθηκε” μετά από ένα σεμινάριο του φημισμένου Aυστραλού φωτογράφου Yervant το 2007. Από τότε η δημιουργική δουλειά του δέχεται νέα ώθηση, φθάνοντας σήμερα στο σημείο να κερδίζει διακρίσεις σε παγκόσμιους διαγωνισμούς φωτογραφίας γάμου, να διδάσκει σε διεθνή σεμινάρια και να έχει στο portfolio του ποικίλο υλικό απ’ όλο τον κόσμο.

  • Ο Salvatore Dimino ξεκίνησε τη φωτογραφία από νεανική ηλικία. Με τη δύναμη της επιμόρφωσης δίπλα σε αναγνωρισμένους φωτογράφους, ανέπτυξε τη φωτογραφική του δημιουργικότητα κερδίζοντας το 2011 τη διάκριση στο διαγωνισμό FIOF Award Contest, αποσπώντας 3 ασημένια και 2 χάλκινα βραβεία. Πέρα από τη δουλειά του στο γάμο και το πορτραίτο, δίνει πολλές διαλέξεις ανά τον κόσμο πάνω στα αντικείμενα της ειδικότητάς του.

  • Ο Γιώργης Γερόλυμπος, γεννημένος στο Παρίσι, σπούδασε Φωτογραφία και Αρχιτεκτονική και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και πραγματοποίησε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο του Derby. Δίδαξε Φωτογραφία στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων-Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Με υποτροφία του Ιδρύματος Fulbright ταξίδεψε στις ΗΠΑ φωτογραφίζοντας από τη μια ακτή ως την άλλη. Έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις και παγκόσμιους διαγωνισμούς και είναι ο επίσημος φωτογράφος της κατασκευής του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

  • Ο Νικόλας Λώτσος, φωτογράφος φύσης και άγριας ζωής, έχει βραβευτεί πολλές φορές διεθνώς για τις φωτογραφίες του από την Αφρική. Έχει τιμηθεί ως «Φωτογράφος της Χρονιάς» από τα βραβεία Spider, τον πιο σημαντικό διεθνή διαγωνισμό ασπρόμαυρης φωτογραφίας.

  • Ο Βάνιας Ξύδας γεννήθηκε στην Αθήνα. Η φωτογραφία τράβηξε το ενδιαφέρον του από πολύ νωρίς. Με σπουδές ιστορίας της τέχνης και φωτογραφίας στο Παρίσι, επέστρεψε στην Αθήνα όπου ίδρυσε το VX studio. Από τότε ασχολείται με την διαφημιστική φωτογραφία και την παραγωγή video και έχει λάβει μέρος σε διάφορες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/3

ΚΥΡΙΑΚΗ 12/3

ΩΡΑ

 

 

11:30-13:00

Βάνιας Ξύδας – Φωτισμοί στην Διαφημιστική Φωτογραφία

Βάνιας Ξύδας – Φωτισμοί στην Διαφημιστική Φωτογραφία

13:00-14:30

Salvatore Dimino – Φωτογράφιση Γάμου

Νίκος Πεκρίδης – Φωτογράφιση Γάμου

14:30-17:00

Διάλειμμα

Διάλειμμα

17:00-18:00

Γιώργης Γερόλυμπος – Αρχιτεκτονική Φωτογραφία

Γιώργης Γερόλυμπος – Αρχιτεκτονική Φωτογραφία

18:00-19:00

Νικόλας Λώτσος – Φωτογράφιση Άγριας Φύσης

Νικόλας Λώτσος – Φωτογράφιση Άγριας Φύσης

19:00-20:30

Βάνιας Ξύδας – Φωτισμοί στην Διαφημιστική Φωτογραφία

Βάνιας Ξύδας – Φωτισμοί στην Διαφημιστική Φωτογραφία