ΕΠΙΠΕΔΟ Β | ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ B14α

Mε ζωηρό ενδιαφέρον αναμένεται η πρώτη στην Ελλάδα εμφάνιση της πιο προχωρημένης Olympus όλων των εποχών, της OM-D E-M1X, στο περίπτερο της Zegetron στην Photovision & Image+Tech. To νέο, κορυφαίο μοντέλο ξεχωρίζει όχι μόνον με την επιβλητική professional εμφάνιση αλλά και με τις εξαιρετικές προδιαγραφές. Όλα εντυπωσιάζουν: σασί από κράμα μαγνησίου, την αδιαβροχοποιίηση σε επίπεδο προδιαγραφών ΙΡΧ1, το κλείστρο που είναι πιστοποιημένο για 400.000 καρέ, το σύστημα ψύξης του αισθητήρα για να μην υφίσταται θερμική κόπωση, αισθητήρας Μicro 4/3 με ενσωματωμένο σύστημα σταθεροποίησης 5 αξόνων που υπόσχεται 7stop πλεονέκτημα για τις λήψεις στο χέρι κλπ.
Στη λειτουργία επαύξησης ανάλυσης HiRes80 ο αισθητήρας μετατοπίζεται μικρομετρικά τέσσερις φορές και επανασυνθέτει την πρόσθετη πληροφορία τετραπλασιάζοντας τα αρχικά 20Megapixel στα 80MP.
Tο σύστημα αυτόματης εστίασης είναι δανεισμένο από την προκάτοχο Ε-Μ1 ΜkII με 121 σημεία Phase Detect και διακρίνεται για την εξαιρετική ευαισθησία εφόσον μπορεί να εστιάσει σε πολύ χαμηλό επίπεδο φωτισμού ως -6ΕV (φορώντας φακό f/1,2) κάτι που διευκολύνει πολύ στους δύσκολους φωτισμούς,
Χάρη στους δύο νέους παράλληλους επεξεργαστές TruePic VIIΙ μειώνεται ο χρόνος έναρξης, επιταχύνεται η απόκριση του autofocus, ενεργοποιείται το απίστευτο burst mode 60fps (με ενεργοποιημένο το AF/AE lock) ή το 18fps (στην παρακολούθηση κινούμενων αντικειμένων ΑF/AE focus tracking) και προστίθενται διάφορα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης.
To video ανταποκρίνεται στις υψηλές προσδοκίες της δηλ. 4Κ UHD ατα 30fps και bitrate 102Μbps ή DCI 24p/237Mbps, αξιοποιώντας όλο το πλάτος του αισθητήρα αλλά κροπάροντας πάνω-κάτω για το 16:9 ή το πιο πανοραμικό 21:9. Εναλλακτικά οι εικονολήπτες χρήστες μπορούν να προτιμήσουν λήψεις σε Full HD με
Στο περίπτερο οι φίλοι της Οlympus θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τον αναμενόμενο (δεν έχει ακόμη βγει στην παραγωγή) Μ.Ζuiko Digital ED 150-400mm f/4,5 TC 125x IS Pro με ενσωματωμένο teleconverter που είναι ισοδύναμος με 300-1000mm στο full frame.