ΕΠΙΠΕΔΟ B | ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ Β5

Με 47,3 Μegapixel -χωρίς φίλτρο anti-alias- η S1R μπαίνει δυνατά στην κατηγορία των full frame mirrorless. Ο αισθητήρας έχει ειδική σχεδίαση των ασφαιρικών μικροφακών ώστε να έχουν μεγαλύτερη προσλαμβάνουσα γωνία κι έτσι να κατευθύνεται περισσότερο φως σε καθώς φωτοδίοδο αυξάνοντας την ευαισθησία (ΙSO 100-25.600) και βελτιώνοντας το λόγο σήματος προς θόρυβο.
H S1R αξιοποιεί το σύστημα σταθεροποίησης επί του αισθητήρα για να υλοποιήσει την εξτρά λειτουργία Hi Res. Εδώ αντί για τις τέσσερις διαδοχικές λήψεις του ιδίου καρέ με μικρομετρική μετατόπιση του αισθητήρα έχουμε 8 λήψεις και από αυτήν τη διαδικασία υπερδειγματοληψίας και ανασύνθεσης με micro-stitching προκύπτει εντυπωσιακό αρχείο ανάλυσης 187 Megapixel. Πρωτότυπη είναι και η λειτουργία ΗLG Photo μια παραλλαγή του HDR με ανάλυση 8K κάθε καρέ όπου στις συμβατές τηλεοράσεις 4Κ η εικόνα απεικονίζεται με εκτεταμένη δυναμική περιοχή.
To εξελιγμένο autofocus DfD (Depth from Defocus) με 225 επιλέξιμα σημεία εστίασης που μπορούν επιμέρους να συνδυαστούν σε γκρουπ, δίνει υστέρηση autofocus μόλις 0.08sec. Aκόμη πιο εντυπωσιακό μοιάζει το κατώφλι εστίασης (-6EV) με φακό φωτεινότητας f/1,4. Η Artificial Intelligence υλοποιείται δυναμικά αφού εδώ υποστηρίζεται AI Face Detection αλλά και Scene Detection που Ι. αναγνωρίζει πρόσωπα και κλειδώνει σε αυτά ακόμη και όταν μετακινούνται και ΙΙ. Αναγνωρίζει το περιεχόμενο του καρέ π.χ. πορτραίτο, τοπίο, νύκτα, χιόνια κλπ. και προσαρμόζει ανάλογα την εκφώτιση, τη χρωματική θερμοκρασία, το διάφραγμα κλπ. Το Deep Learning της ΑΙ υποστηρίζεται από τον εξελιγμένο επεξεργαστή που περιέχει τμήμα NPU (neural processing unit) και δρα αυτόνομα έχοντας ήδη μάθει από μια τεράστια database και προσθέτοντας συνεχώς νέα στοιχεία. Το ΑΙ Subject Recognition προσθέτει υποστήριξη όχι μόνον για τις ανθρώπινες μορφές αλλά και άλλα αντικείμενα και μπορεί να ακυρωθεί από το μενού. Μαζί με την S1R κυκλοφορεί και η μικρότερης ανάλυσης αλλά σχεδόν πανομοιότυπη S1 με τις εξής διαφορές: full-frame αισθητήρας CMOS 24Megapixel, επαύξηση της ανάλυσης 96Megapixel, ριπή (burst mode) 6 fps σε continuous AF και Video UHD 4K/60p (με 1.5x crop) ή με υπερδειγματοληψία 4K/30p 10-bit HLG built-in, προαιρετικά 4:2:2 V-Lo