Στις 7 Απριλίου ολοκληρώθηκε η Photovsion & Ιmage+Tech 2019, με πανθομολογούμενη επιτυχία, σχεδόν καθολική συμμετοχή εταιριών και μεγάλη προσέλευση κοινού.
Οι μεγάλες αλλαγές στην τεχνολογία, τα νέα οικονομικά δεδομένα από τις επιπτώσεις της κρίσης και οι επιβαλλόμενες εκ των πραγμάτων συνέργειες και συνενώσεις δυνάμεων, καθόρισαν τη νέα εμφάνιση και διάρθρωση της θεσμοθετημένης στη συνείδηση των ανθρώπων της εικόνας & της τεχνολογίας έκθεσης. Έτσι αποδεικνύεται μέσω της έκθεσης ότι ο κόσμος του ελληνικού Imaging όχι μόνον επιβιώνει αλλά και αναπτύσσεται επιδεικνύοντας σταθερότητα, αντοχή και προσαρμογή στις δυσκολίες.

Η έκθεση στεγάστηκε με επιτυχία στο κτίριο της Ηelexpo, ένα από τους πλέον γνωστούς και προβεβλημένους εκθεσιακούς χώρους που δίνει χώρο στα περίπτερα σε τέσσερα διακριτά επίπεδα και επιτρέπει την άνετη περιήγηση στους φαρδείς διαδρόμους, ενθαρρύνοντας τους επισκέπτες να σταθούν στα καλοβαλμένα περίπτερα, περιεργαζόμενοι προϊόντα και υπηρεσίες.
Προβλήθηκε με δυνατή, πολυδιάστατη και εκτεταμένη διαφημιστική καμπάνια, σε μέσα μαζικής επικοινωνίας (τηλεόραση και ραδιόφωνο) στοχευμένη ιντερνετική προώθηση μέσω Google Ads, banner σε επιλεγμένα sites, εφημερίδες και περιοδικά, όλα τα μέσα του περιοδικού ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ καθώς και από τα εξειδικευμένα sites photovsion.gr και imageandtech.gr.
Επίσης η έκθεση πλαισιώθηκε από πληθώρα εκδηλώσεων στα περίπτερα των εταιριών. Ομιλίες, παρουσιάσεις για συγκεκριμένα μοντέλα φωτογραφικών μηχανών, φακών και αξεσουάρ, φωτογραφικά happenings και ευκαιρίες για δημιουργικές λήψεις, αναλύσεις ειδικών για φωτογραφικές τεχνικές, μουσικά σύνολα και άλλες εμπνευσμένες παρεμβάσεις, έδωσαν ζωντάνια και παρακινούσαν τους επισκέπτες να μένουν για ώρες στους διαδρόμους, βρίσκοντας ολοένα διαφορετικά πράγματα να κεντρίσουν το ενδιαφέρον τους.
Ιδιαίτερη μνεία αξίζει το πολυδιάστατο πρόγραμμα σεμιναρίων για επαγγελματίες που διοργάνωσαν οι φορείς Photo Wedding Stories και OramaStudies, επιβεβαιώνοντας την αξία της έκθεσης και την επιμορφωτική διάστασή της. Οπωσδήποτε δεν πρέπει να παραλείψουμε τη συμβολή των φωτογραφικών ομάδων, οργανωμένων φορέων και μεμονωμένων φωτογράφων, που με τη δημιουργική τους παρουσία και την φιλοξενία μεγάλων ή μικρότερων εκθέσεων σε διάφορα σημεία της έκθεσης, τόνισαν το εικαστικό στοιχείο και την καλλιτεχνική ταυτότητα της συνολικής προσπάθειας.
Η θετική και γόνιμη εμπειρία από τη Phtotovision & Ιmage+Tech 2019 που μόλις έκλεισε τις πύλες της, μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον της εικόνας και ανεβάζει τον πήχυ των προσδοικιών για την επόμενη διοργάνωση.