Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΕΦΕ) συμμετέχει ενεργά στη PHOTOVISION 2022!


Συγκεκριμένα η ΕΦΕ  συμμετέχει δυναμικά στη PHOTOVISION 2022 από 8-10 Απριλίου, 
με δικό της περίπτερο, με μεγάλη έκθεση φωτογραφίας και με δίωρη επετειακή εκδήλωση για τα 70 Χρόνια της στην αίθουσα εκδηλώσεων της PHOTOVISION

Η  ΕΦΕ θα έχει στη διάθεσή της περίπτερο (J15) με άνετο χώρο για συνάντηση με όλους τους ενδιαφερόμενους και τους λάτρεις της Φωτογραφίας μετά από το μεγάλο χρονικό διάστημα της πανδημίας. Επιπλέον οι επισκέπτες μας, θα μπορούν να ενημερώνονται για τις δραστηριότητές μας, για τα σεμινάρια,  τις εκδηλώσεις μας και για τις εκδόσεις μας. Θα  ενημερώνονται επίσης για την διαδικασία εγγραφής τους σαν μέλη της ΕΦΕ, να εγγράφονται στα σεμινάρια και να ενημερώνονται για τις εκδόσεις μας και να  προμηθεύονται τα βιβλία της αρεσκείας τους. Επίσης  σε συνεργασία με τον κ. Δ. Βαρδάκη από την Ariston Bts Photography,  που θα μας διαθέσει τον απαραίτητο εξοπλισμό φωτισμού,  θα δημιουργήσουμε κατάλληλο χώρο μέσα στο περίπτερο μας, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να φωτογραφίζουν  δωρεάν τα μοντέλα που θα μας διαθέσει η  Models Academy  του Γ. Κουτούλια.

Επίσης η ΕΦΕ εξασφάλισε το κατάλληλο εκθεσιακό χώρο (J16) μέσα στη PHOTOVISION  στον οποίο θα εκτεθούν οι φωτογραφίες που συμπεριλαμβάνονται στο επετειακό άλμπουμ για τα 70 της χρόνια, παλαιών και σύγχρονων φωτογράφων της. Η έκθεση  θα αποτελείται από 70 φωτογραφίες των σύγχρονων μελών της αλλά και από παλαιότερα ιστορικά μέλη που καλύπτουν όλη την περίοδο των 70 χρόνων από την ίδρυση της..

Παράλληλα στον 2ο εκεθσιακό χώρο (C1) θα μεταφερθεί η πετυχημένη επετειακή έκθεση της ΕΦΕ για τα 70 Χρόνια που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2022 στο European Center Athens, με 70 επιλεγμένα έργα από τους ενεργούς φωτογράφους της ΕΦΕ και κλασικά έργα από το ιστορικό αρχείο της ΕΦΕ.

Τέλος στην τρίτη και σημαντικότερη παρουσία της ΕΦΕ στη PHOTOVISION, θα πραγματοποιηθεί η δίωρη εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του χώρου όπου το Σάββατο 9 Απριλίου στις 19:00, θα εορτάσουμε τα 70 χρόνια της ΕΦΕ με την προβολή video με την ιστορία της ΕΦΕ και των σημαντικών δραστηριοτήτων, αυτών των  70 χρόνων και με ομιλία του προέδρου της ΕΦΕ για τα μελλοντική πορεία της ΕΦΕ. Επίσης θα γίνει η παρουσίαση των βραβευμένων φωτογραφιών του επετειακού διεθνούς διαγωνισμού και η απονομή των βραβείων παρουσία του προέδρου της FIAP Διεθνούς Ομοσπονδίας Φωτογραφικής Τέ, Riccardo Busi, του προέδρου της GPU και αντιπροσωπείας των ISF  και GSA. Επίσης ο κ Riccardo Busi θα παρουσιάσει τις δραστηριότητες της FIAP και θα απονείμει του καλλιτεχνικούς τίτλους της  FIAP στα μέλη μας.

Ελληνική Φωτογραφική Εταιρία (ΕΦΕ)

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία (ΕΦΕ) είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός,  το 1o ερασιτεχνικό φωτογραφικό σωματείο τη χώρας μας με ιστορία και συνεχή παρουσία στον χώρο της φωτογραφίας τα τελευταία 70 χρόνια.
Μέλη της διατέλεσαν οι σημαντικότεροι Έλληνες φωτογράφοι, όπως οι Σπύρος Μελετζής, Κώστας Μπαλάφας, Βούλα Παπαϊωάννου, Δημήτρης Τλούπας, Δημήτρης Χαρισιάδης, Νίκος Στουρνάρας, Χρήστος Τσέλιος, Άλκης Ξανθάκης και πληθώρα άλλων αξιόλογων φωτογράφων.

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία (ΕΦΕ) είναι ενεργό μέλος από το 1954 της FIAP Διεθνούς Ομοσπονδίας Φωτογραφικής Τέχνης (Fédération Internationale de l’ Art Photographique, F.I.A.P.) αποτελεί Official FIAP Photo Exbitition Center, και μοναδικός εκπρόσωπος της χώρας μας στον αναγνωρισμέ-νο από την UNESCO διεθνή αυτό Οργανισμό, καθώς και ιδρυτικό μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Φωτογραφικών Φεστιβάλ (Photo Festival Union) από το 1995, η ΕΦΕ διατηρεί στενές σχέσεις με πολλές εθνικές φωτογραφικές Ομοσπονδίες σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία – ΕΦΕ

Hellenic Photographic Society – HPS

Μη κερδοσκοπικό σωματείο