Στην Photovision 2020 παρουσιάζω μέρος της έκθεσής μου “WALK WITH ME” που φιλοξενήθηκε στη γκαλερί iFocus τον Οκτώβριο του 2021. 

Στην έκθεση αυτή παρουσιάζω ένα σύνολο φωτογραφιών που αποτυπώνουν την ανθρώπινη καθημερινότητα, προκαλώντας τον θεατή να φανταστεί παρελθόν και παρόν, προορισμούς και συναισθήματα πίσω από τις μορφές που προβάλλονται. Αυτό που βλέπω από το ματάκι της κάμερας δεν είναι αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα αλλά αυτό που διαισθάνομαι οτι υπάρχει, είτε σαν παρουσία που υπονοείται είτε σα σχήμα που υπονοεί. Το αποτέλεσμα του κλικ ειναι μια πρόταση από εμένα προς τον θεατή να υποθέσει και να φανταστεί αυτό που είδα, που είναι διαφορετικό από αυτό που φαίνεται.Lytras

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 

Ο Τίμος Λύτρας ασχολείται με την καλλιτεχνική φωτογραφία εδώ και δεκαετίες. Τα

θέματά του ποικίλλουν από φυσικά και αστικά τοπία έως την αποτύπωση της ανθρώπινης καθημερινότητας, πάντα όμως με μια πινελιά υποβόσκουσας υπόνοιας.
Έχει συμμετάσχει σε 20 περίπου ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, τη Γαλλία και την Αγγλία, έχει παρουσιάσει δουλειά του σε δύο ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα και το Λονδίνο και έχει παρουσία σε διαδικτυακούς ιστότοπους.