Η συμμετοχή μας στη Photovision 2022 | The day after…, ακολουθεί το γενικό θέμα ‘Πορτραίτα’ και σκοπό έχει να αναδείξει τις ευαισθησίες και την οπτική του καθενός ξεχωριστά αλλά και της ομάδας μας συνολικά.

Το πορτρέτο αποτελεί αν όχι το βασικότερο, ένα από τα κύρια θέματα στην ιστορία της φωτογραφίας και έχει με κάποιο τρόπο απασχολήσει τον καθένα μας πίσω αλλά και μπροστά από το φακό. Το εύρος και τα επίπεδα του θέματος όπως διαμορφώθηκε και αποτυπώθηκε στην πορεία της φωτογραφίας, αποτελεί πρόκληση παρά την «προφανή» ευκολία του. Ο άνθρωπος, η σχέση με τον εαυτό του, με τους άλλους, με το χώρο και το χρόνο, η ταυτότητά του, μπορούν να γίνουν αντικείμενα προσωπικής έκφρασης, αναζήτησης, μαρτυρίες, αποτυπώσεις μιας πραγματικότητας σε έναν κόσμο που μεταβάλλεται ραγδαία.

Η συμμετοχή μας επιπλέον θέλουμε να είναι και ένα βήμα συνάντησης και συνεργασίας με άτομα και συλλογικότητες μετά από μια μεγάλη περίοδο εσωστρέφειας και απομόνωσης.Abariza

Ομάδα Φωτογραφίας «Αμπάριζα»

Η ομάδα φωτογραφίας «Αμπάριζα» δραστηριοποιείται στο Γαλάτσι. Δημιουργήθηκε το 2015 και εδρεύει στον κοινωνικό – πολιτικό – πολιτιστικό χώρο «παίρνω Αμπάριζα», έναν χώρο που προβάλλει τη συμμετοχή, τη δράση, την αλληλεγγύη, την ψυχαγωγία.

Αντιλαμβανόμαστε τη φωτογραφία ως μέσο και εργαλείο που έχει μια διαλεκτική σχέση με την κοινωνία. Η ιστορία της φωτογραφίας, οι φωτογράφοι που άφησαν τη σφραγίδα τους και όρισαν το πεδίο της, η σχέση της με κινήματα, με σχολές κ.λπ. αποτελούν αντικείμενα μελέτης μας. Ταυτόχρονα συνεχίζουμε να μαθαίνουμε τις τεχνικές της φωτογραφίας κι ο καθένας μας να εξελίσσει τη φωτογραφική ματιά του. Στην κατεύθυνση αυτή συνεργαζόμαστε με άλλες ομάδες και φωτογράφους, οργανώνουμε παρουσιάσεις και εκθέσεις.

Στη δύσκολη περίοδο της κοινωνικής και προσωπικής απομόνωσης λόγω της πανδημίας, συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε στην προσπάθεια που λαμβάνει χώρα διεθνώς με σκοπό να διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός και επιμένουμε στο ‘μαζί’. Η φωτογραφία είναι η τέχνη που μας εμπνέει και μας συνδέει και μέσα από την καλλιέργειά της ενθαρρύνεται η προσωπική και συλλογική ανάπτυξη.Αμπαριζα2 copy