Στην IMAGE + TECH & PHOTOVISION 2024 το Πρότυπο Φωτογραφικό Εργαστήρι “ΟΡΦΕΑΣ¨ Σερρών εκθέτει στο πλαίσιο της θεματικής ενότητα «Φωτογραφία Δρόμου!»

ΔΡΟΜΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Οι φωτογραφίες δρόμου δεν έχουν απαραιτήτως έναν κοινωνικό σκοπό, αλλά προτιμούν να απομονώνουν και να απαθανατίζουν στιγμές που διαφορετικά θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητες.
Διαισθητικές αντιδράσεις στα ερεθίσματα της πόλης αποτελούν το έναυσμα για το κάθε “κλικ”.
Άνθρωποι,κίνηση,συναισθήματα,μουσικές,κτήρια,τυχαίες συναντήσεις και περιστατικά αποτελούν προκλήσεις φωτογράφισης.
Είτε υπάρχουν άνθρωποι, είτε όχι ,η σύνθεση της στιγμής αποδεικνύει ότι κάποιος ήταν εκεί.
Στους δικούς μας δρόμους-φωτογραφίας ο φωτογράφος ανταποκρίνεται αυθόρμητα σε ό,τι βρίσκει, αντί να ψάχνει συνειδητά να βρεθεί μια «ιστορία» καθώς πραγματικά υπάρχουν πράγματα που κανείς δεν θα έβλεπε αν δεν τα φωτογραφίζαμε.
Μας συναρπάζει το ότι δεν χρειάζεται να ψάξεις για φωτογραφίες καθώς το υλικό είναι γενναιόδωρο. Βγαίνεις έξω και οι φωτογραφίες σε κοιτούν επίμονα.
Τα θαύματα της καθημερινής ζωής είναι συναρπαστικά και εμείς ευτυχείς για κάθε στιγμή που είμαστε παρόν σε κάθε τι απροσδόκητο που μας συγκινεί.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Φωτ.: ΚΑΛΗΜΕΡΗ ΘΩΜΑΗ

Στην έκθεση συμμετέχουν
• ΣΤΟΓΙΟΥ ΛΟΥΚΙΑ • ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ • ΚΑΛΗΜΕΡΗ ΘΩΜΑΗ • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ • ΤΣΙΩΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ • ΜΑΝΤΣΟΥ ΕΛΕΝΑ • ΛΑΛΟΥΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ • ΚΑΡΑΝΤΩΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ • ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΘΩΜΑΗ • ΖΙΧΝΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ • ΚΑΦΕΣΤΙΔΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ

Φωτ.: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ MIΧΑΛΗΣ

Φωτ.: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ MIΧΑΛΗΣ

Πρότυπο Φωτογραφικό Εργαστήρι “ΟΡΦΕΑΣ¨ Σερρών 1994-2024

Το Πρότυπο Φωτογραφικό Εργαστήρι “ΟΡΦΕΑΣ¨ Σερρών δημιουργήθηκε το 1994 από τον πολυβραβευμένο φωτογράφο Κωνσταντινίδη Μιχάλη. Σκοπός της δημιουργίας του υπήρξε η ανάγκη ανάπτυξης της τέχνης της φωτογραφίας με κύρια κατεύθυνση την ασπρόμαυρη και έγχρωμη καλλιτεχνική φωτογραφία.

Τον σκοπό αυτό συνεχίζει να υπηρετεί μέχρι σημερα πιστά το εργαστήρι με συνεχή προγράμματα επιμόρφωσης δεκάδων ερασιτεχνών δημιουργών τόσο στο πρακτικό πεδίο όσο και στο θεωρητικό μέρος.

Στα 30 χρόνια λειτουργίας του πέτυχε να δώσει υπόσταση σε ένα καλλιτεχνικό αντικείμενο που ιδιαίτερα στην περιφέρεια ήταν παραμελημένο. Η παρουσία και η δράση του δικαιώνεται τόσο από τη μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή των αναμορφωνόμενων όσο και από τη συμβολή του στη διαμόρφωση ευαισθητοποιημένου κοινού γύρω από τη φωτογραφική δημιουργία.
Εκδρομές εκθέσεις,portfolios,πειραματική φωτογραφία,πορτρέτο και πολλά άλλα συνθέτουν την ιστορική διαδρομή που πηγάζει από την αγάπη,το μεράκι και την θέληση να δημιουργεί ολοένα και περισσότερα θέματα.

Σε αυτή την επιτυχημένη πορεία ιδιαίτερο ρόλο παίζει το ενδιαφέρον του παλιότερου πολιτιστικού συλλόγου της πόλης των Σερρών “ΟΡΦΕΑΣ” και των υπευθύνων του για την ποιότητα λειτουργίας και την ανάπτυξη της υποδομής του εργαστηρίου αλλά κυρίως η διάθεση προσφοράς και το μεράκι των επιμορφωτών που εργάστηκαν στα προγράμματα.

Φωτ.: ΚΑΡΑΝΤΩΝΗ EΥΑΓΓΕΛΙΑ

Φωτ.: ΚΑΡΑΝΤΩΝΗ EΥΑΓΓΕΛΙΑ