Η γνωστή κλαδική φωτογραφική έκθεση PHOTOVISION, που πραγματοποιείται σταθερά τα τελευταία 30 χρόνια (από το 1995), διαφοροποιείται αυτή τη φορά από τις προηγούμενες εμπορικές διοργανώσεις και πλέον συστήνεται στο κοινό της ως PHOTOVISION ART, λειτουργώντας ως meeting place και σημείο αναφοράς για το χώρο της φωτογραφικής εικόνας.

Εξέχουσα θέση στη διοργάνωση κατέχει το Forum Θεωρίας & Κριτικής της Φωτογραφίας στο οποίο θα καταθέσουν τις απόψεις τους διακεκριμένοι επαγγελματίες φωτογράφοι, curators μουσείων, γνωστοί συλλέκτες και καθηγητές φωτογραφίας: François Soulages, καθηγητής φωτογραφίας/φιλόσοφος/θεωρητικός της εικόνας | Pascal Baetens, επαγγελματίας φωτογράφος | Philippe Migeat, φωτογράφος/ειδικευμένος στη φωτογράφιση έργων τέχνης | Στέφανος Σάμιος, επαγγελματίας φωτογράφος | Φώτης Καγγελάρης, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Παρισίων/ειδικός ψυχολόγος/συγγραφέας | Παναγιώτης Παπαδημητρόπουλος, καθηγητής φωτογραφίας | Πάνος Λασκαράκης, επαγγελματίας φωτογράφος | Κωστής Αντωνιάδης, επαγγελματίας φωτογράφος/curator εκθέσεων/ομότιμος καθηγητής ΠΑΔΑ | Γιώργος Δεπόλλας, επαγγελματίας φωτογράφος. Στη διάρκεια της έκθεσης θα διοργανωθεί εκτός του παραπάνω Forum και ένα ακόμη πλούσιο, παράλληλο επιμορφωτικό πρόγραμμα σεμιναρίων & workshop για την τέχνη και αισθητική της φωτογραφίας το οποίο θα ανακοινωθεί αργότερα.Forum @ Photovision Art Zappeioi.indd

Όσον αφορά τον εκθεσιακό τομέα, θα παρουσιαστεί το έργο σύγχρονων καλλιτεχνών φωτογράφων από την χώρα μας αλλά και το εξωτερικό. Οι επισκέπτες θα μπορούν να βιώσουν από κοντά την εμπνευσμένη φωτογραφική δημιουργικότητα και να γνωρίσουν τους καλλιτέχνες πίσω από τα έργα τους. Ακόμη θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν συγκεντρωμένες σε ένα καλαίσθητο πανόραμα τις σύγχρονες εκφάνσεις της φωτογραφικής τέχνης όπως έχουν αποτυπωθεί με τον φακό Ελλήνων και ξένων φωτογράφων από δεκάδες χώρες της Υφηλίου.
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα εκτεθεί μία μεγάλη και αντιπροσωπευτική επιλογή φωτογραφιών από διακριθέντες φωτογράφους των διαγωνισμών των Great Photo Awards από όλο τον κόσμο, από φωτογράφους που έχουν συμμετάσχει στη δημοφιλή στήλη “Gallery των Αναγνωστών” του περιοδικού ΦΩΤΟγράφος, αλλά και πλήθος φωτογράφων και μελών φωτογραφικών ομάδων και σωματείων, που θα μοιραστούν τις δημιουργίες τους και θα συμμετάσχουν σε αυτήν την γιορτή της φωτογραφικής τέχνης. Παράλληλα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, οι χορηγοί της εκδήλωσης θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και τις προτάσεις τους για την ανάπτυξη της φωτογραφικής τέχνης και τεχνικής.

Zappeion Megaron neoclassical building panoramic low angle view. It is located in the center of Athens city near Syntagma square and next to the National Garden. Morning, soft light, blue cloudy sky

Σε κεντρικό σημείο του επιβλητικού εκθεσιακού χώρου του ΖΑΠΠΕΙΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ θα υπάρχει κεντρικό stage όπου θα πραγματοποιούνται live φωτογραφίσεις, παρουσιάσεις και ομιλίες ανά τακτά διαστήματα ενώ δεν θα… λείψουν τα διάφορα happening/εκπλήξεις που θα συζητηθούν!

Η διοργάνωση προσκαλεί όλους τους λάτρεις της φωτογραφίας και ευρύτερα της τέχνης να δηλώσουν άμεσα τη συμμετοχή τους στο Forum Θεωρίας & Κριτικής της Φωτογραφίας (θα διατεθούν κατά προτεραιότητα μόνον 80 θέσεις) και να προγραμματίσουν από τώρα την επίσκεψή τους σε αυτή την πολύ ιδιαίτερη και πρωτότυπη διοργάνωση της PHOTOVISON ART.

Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα εκδηλώσεων του τριημέρου της PHOTOVISION ART 2024 | 11-13 Οκτωβρίου 2024 στο photovision.gr

Εισιτήρια: more.com
Διοργάνωση: Περιοδικό ΦΩΤΟγράφος