Η Πόλη μου
Το αστικό περιβάλλον είτε στην μεγαλούπολη είτε στην περιφέρεια, είναι η κοιτίδα της καθημερινότητας της πλειοψηφίας του πληθυσμού, ο ζωτικός χώρος όπου απλώνεται το μεγαλύτερο ποσοστό της ανθρώπινης δραστηριότητας αλλά και διαμορφώνεται το κοινωνικό τοπίο. Στην πόλη ζούμε, εργαζόμαστε, δημιουργούμε, επικοινωνούμε, εκφραζόμαστε και ξεδιπλώνουμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας.

Η πόλη έχει διαστάσεις που ίσως δεν φανταζόμαστε. Από απλές κατοικίες στις γειτονιές ως μεγαλόπρεπα αρχιτεκτονικά έργα. Από χώρους δουλειάς και δημιουργίας ως σημεία αναψυχής και συνάντησης. Από παραδοσιακές γωνιές ως μοντέρνες βιομηχανικές κατασκευές. Από απλά πάρκα ως γιγάντιες συγκοινωνιακές υποδομές.

Αλλά να μη φανταστούμε την πόλη μας, την όποια πόλη, ως αποκλειστικά αστικό τοπίο. Μέσα από τη φωτογραφία δρόμου, μέσα από το διεισδυτικό και ευαίσθητο φακό, ας δούμε και τους ανθρώπους με την ίδια και παραπάνω βαρύτητα. Τα συναισθήματα που εκφράζουν, τον τρόπο που ζωντανεύουν με την παρουσία τους την πόλη.

Η πόλη μας παρέχει απλόχερα τόσες και τόσες ευκαιρίες. Το όριο είναι η έμπνευση, η φαντασία και η δημιουργικότητα κάθε φωτογράφου. Ανταποκριθείτε στο κάλεσμα της Photovision & ΙmageTech 2019 προς τις φωτογραφικές ομάδες και παρέες και ελάτε μαζί μας να διαμορφώσουμε την πιο σύγχρονη συλλογική αποτύπωση του αστικού χώρου.