ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΠΡΩΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: PHOTOVISION 1995 (16 – 24 Φεβρουαρίου 1995)

Η πρώτη μεγάλη κλαδική έκθεση που διοργάνωσε ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ. Πλαισιωνόταν από δεκάδες πολιτιστικές εκδηλώσεις, με πανελλήνια εμβέλεια. Πραγματοποιήθηκαν εκθέσεις φωτογραφίας 180 (!) φωτογράφων σε 21 Ελληνικές πόλεις κατά την περίοδο λειτουργίας της PHOTOVISION!

Δείτε φωτογραφίες εδώ

ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: PHOTOVISION 1997 (28 Φεβρουαρίου – 4 Μαρτίου 1997)

Κατά γενικήν ομολογία η μεγαλύτερη έως τότε έκθεση του ευρύτερου φωτογραφικού χώρου. Συμμετείχαν σ’ αυτή ΟΛΕΣ – με ελάχιστες μικρές εξαιρέσεις – οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνταν στον κλάδο imaging, στην Ελλάδα.

Δείτε φωτογραφίες εδώ

ΤΡΙΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: PHOTOVISION 1999 (30 Ιανουαρίου – 3 Φεβρουαρίου 1999)

Η έκθεση αυτή συνέπεσε χρονικά με τον επίσημο εορτασμό των δέκα χρόνων από την έκδοση του περιοδικού ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ. Η έκθεση μεταφέρθηκε σε μεγαλύτερο χώρο, στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας. Επισκέπτες: 18.000 από όλα τα μέρη της Ελλάδας, την Κύπρο και το εξωτερικό.

Δείτε φωτογραφίες εδώ

ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: PHOTOVISION 2001 (27 – 31 Ιανουαρίου 2001)

Η PHOTOVISION ’01 επέκτεινε το θετικό προηγούμενο και την ακτινοβολία των μέχρι τότε διοργανώσεων, φιλοξενώντας 118 περίπτερα σε 12.200m2 και προσελκύοντας 26.000 επισκέπτες από την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό, αριθμό ρεκόρ για τις μέχρι τότε διοργανώσεις.

Δείτε φωτογραφίες εδώ

ΠΕΜΠΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: PHOTOVISION 2003 (13 – 17 Μαρτίου 2003)

Η PHOTOVISION ’03 πραγματοποιήθηκε σε μια δύσκολη συγκυρία: στην έναρξη της σύρραξης ΗΠΑ-Ιράκ. Παρόλα αυτά άφησε το στίγμα της τόσο με την άψογη διοργάνωσή της, όσο και για το πλήθος των σεμιναρίων – διαλέξεων και ανοικτών συζητήσεων που την συνόδευαν.

Δείτε φωτογραφίες εδώ

ΕΚΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: PHOTOVISION 2005 (3 – 7 Φεβρουαρίου 2005)

Από το 2005 η PHOTOVISION μεταφέρθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Ελληνικού. Τέθηκε υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Κ.Α.Φ. (Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών, Αντιπροσώπων & Εμπόρων Φωτογραφικών Ειδών & Συστημάτων Εικόνας) και προβλήθηκε δυναμικά από τον όμιλο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ. Συμμετείχαν 128 επιχειρήσεις, ενώ οι επισκέπτες έφθασαν τους 23.400.

Δείτε φωτογραφίες εδώ

ΕΒΔΟΜΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: PHOTOVISION 2007 (22 – 26 Φεβρουαρίου 2007)

Η έβδομη διοργάνωση συνέχισε το θετικό προηγούμενο της έκθεση του 2005 και πάλι υπό την αιγίδα του ΣΕΚΑΦ και πάντοτε με χορηγό επικοινωνίας την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Κατά γενικήν ομολογία υπήρξε η πιο μεγάλη και η πιο επιτυχημένη διοργάνωση στην ιστορία της έκθεσης με 135 εκθέτες και 27.071 επισκέπτες!

Δείτε φωτογραφίες εδώ

ΟΓΔΟΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: PHOTOVISION 2009 (5 – 9 Μαρτίου 2009)

Πραγματοποιήθηκε στον ίδιο εκθεσιακό χώρο – όπως και η προηγούμενη διοργάνωση – τελούσε υπό την αιγίδα του ΣΕΚΑΦ και είχε εκ νέου χορηγό επικοινωνίας τον Όμιλο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ. Παρά τη διεθνή οικονομική κρίση κατάφερε να συγκεντρώσει 120 εκθέτες και 25.591 επισκέπτες.

Δείτε φωτογραφίες εδώ

ENATH ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: PHOTOVISION 2011 (11 -14 Μαρτίου 2011)

Η 9η PHOTOVISION έκλεισε τις πύλες της το βράδυ της Δευτέρας 14 Μαρτίου 2011 με απροσδόκητη, για τα δεδομένα της εποχής και το δύσκολο οικονομικό κλίμα, επιτυχία. Καινοτομία της έκθεσης απετέλεσε το διαδικτυακό κανάλι Photovision TV που εξέπεμψε από το χώρο της έκθεσης με πλάνα από τα περίπτερα, συνεντεύξεις και παρουσιάσεις www.photovision.gr/tv. Την έκθεση επισκέφθηκαν συνολικά 23.500 επισκέπτες από την Ελλάδα, την Κύπρο και άλλες χώρες κυρίως των Βαλκανίων.

Δείτε φωτογραφίες εδώ

ΔΕΚΑΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: PHOTOVISION 2013 (5 -8 Απριλίου 2013)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δέκατη, μεγάλη έκθεση του φωτογραφικού κλάδου παρά την δυσμενή οικονομική κρίση Η Photovision 2013 συγκέντρωσε 85 εκθέτες, το σύνολο του ελληνικού επιχειρείν στο Imaging και 22.000 επισκέπτες, όπου οι εμπλεκόμενοι του κλάδου έκαναν φανερό το ενδιαφέρον τους στη φωτογραφία και στο imaging. Νέα προϊόντα προηγμένης τεχνολογίας, φωτογραφικός εξοπλισμός και αξεσουάρ, εξοπλισμός studio, συστήματα φωτισμού, συστήματα photofinishing, mobile συσκευές και εφαρμογές με φωτογραφικές ικανότητες, εξοπλισμός και αξεσουάρ video, ενοικίαση εξοπλισμού, ψηφιακά και αναλογικά άλμπουμ κ.α. παρουσιάστηκαν μέσα σε καλαίσθητα περίπτερα.

Η έκθεση πλαισιώθηκε από πλούσιο εκθεσιακό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενώ συνολικά διατέθηκαν και 600τ.μ. για τις ανάγκες φωτογραφικών συλλόγων, ενώσεων και σωματείων.

Δείτε φωτογραφίες εδώ

ΕΝΔΕΚΑΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ PHOTOVISION 2015  (20 -23 Μαρτίου)

Στο στρατηγικά τοποθετημένο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, δίπλα από τον σταθμό Μετρό “Ανθούπολη” με την άριστη προσβασιμότητα, φιλοξενήθηκε η 11η διοργάνωση της Photovision. Mε τη συγκεκριμένη επιλογή ικανοποιήθηκε το πάγιο αίτημα των επισκεπτών να μετακινούνται άνετα και γρήγορα προς την έκθεση, χωρίς δαπανηρές και πολύωρες διαδρομές. Καινοτομίας της Photovision 2015 απετέλεσε η κατανομή των εκθετών σε τέσσερα μεγάλα και διακριτά μεταξύ τους Hall στο ίδιο επίπεδο, όπου στο καθένα ήταν συγκεντρωμένες ομοειδείς εταιρίες και εκθέτες, στα πρότυπα αντίστοιχων μεγαλύτερων διοργανώσεων του εξωτερικού. Επίσης σωματεία επαγγελματιών και λέσχες, ομάδες και άλλοι φορείς έδωσαν δυναμικό παρόν πραγματοποιώντας σειρά εκθέσεων ενώ όπως έχει καθιερωθεί υπήρξε σημαντικό σεμιναριακό και επιμορφωτικό μέρος.

Δείτε φωτογραφίες εδώ

Δωδέκατη PHOTOVISION 2017  (11 -13 Μαρτίου)

H Photovision 2017 επιβεβαίωσε με την αθρόα προσέλευση χιλιάδων ασχολουμένων με οποιαδήποτε σχέση με τον κόσμο της εικόνας, και μάλιστα πολυπληθέστερων από τις αμέσως προηγούμενες διοργανώσεις, την επίζηλη θέση της στη συλλογική συνείδηση του ελληνικού Imaging.
Η διοργάνωση από 11 ως 13 Μαρτίου στο στάδιο Tae Kwon Do, προσέλκυσε την γενική προσοχή, ενθουσίασε με το παλμό, ενημέρωσε με το εμπορικό μέρος, συνένωσε τις καλλιτεχνικές προσπάθειες τόσων και τόσων οργανωμένων φορέων και ομάδων, επανέλαβε με το παραπάνω την επιτυχία του παράλληλου σεμιναριακού μέρους και των διαλέξεων και τελικά απέδειξε ότι είναι ένας βαθειά ριζωμένος θεσμός που συγκινεί και κινητοποιεί..

Δείτε φωτογραφίες εδώ

PHOTOVISION ΙMAGE+TECH 2019   ( 5-7 Aπριλίου)

Η Photovision & Ιmage+Tech 2019, με σχεδόν καθολική συμμετοχή εταιριών και πολύ μεγάλη προσέλευση κοινού, στεγάστηκε με επιτυχία στο κτίριο της Ηelexpo και πλαισιώθηκε από πληθώρα εκδηλώσεων. Ομιλίες, παρουσιάσεις για συγκεκριμένα μοντέλα φωτογραφικών μηχανών, φακών και αξεσουάρ, φωτογραφικά happenings και ευκαιρίες για δημιουργικές λήψεις, αναλύσεις ειδικών για φωτογραφικές τεχνικές, μουσικά σύνολα και άλλες εμπνευσμένες παρεμβάσεις, έδωσαν ζωντάνια και παρακινούσαν τους επισκέπτες να μένουν για ώρες στον εκθεσιακό χώρο, βρίσκοντας ολοένα διαφορετικά πράγματα να κεντρίσουν το ενδιαφέρον τους. Παράλληλα φωτογραφικές ομάδες, οργανωμένοι φορείς αλλά και μεμονωμένοι φωτογράφοι πλαισίωσαν την έκθεση με τη δημιουργική τους παρουσία και την φιλοξενία μεγάλων ή μικρότερων εκθέσεων σε διάφορα σημεία της έκθεσης, τονίζοντας το εικαστικό στοιχείο και την καλλιτεχνική ταυτότητα της συνολικής προσπάθειας.

Δείτε φωτογραφίες εδώ

PHOTOVISION 2022 | The Day After…   ( 8-10 Απριλίου)

Οι θετικές εντυπώσεις και το μήνυμα αισιοδοξίας, στην μετά covid εποχή αποτυπώθηκαν στην 14η διοργάνωση της Photovision. Παρά τα μέτρα covid που ίσχυαν, την έκθεση κατέκλισαν για μια ακόμα φορά, χιλιάδες επισκέπτες που είδαν όλες τις εξελίξεις στον φωτογραφικό τομέα απ’ τις σημαντικότερες εταιρείες του κλάδου αλλά και παρακολούθησαν το πλούσιο παράλληλο πρόγραμμα εκθέσεων, εκδηλώσεων και επιμόρφωσης (σεμινάρια και workshop).
Μεγάλο ενδιαφέρον και κοινό είχαν οι live φωτογραφίσεις στο κεντρικό stage της έκθεσης, με πλήρως εξοπλισμένο φωτογραφικό στούντιο στο οποίο κατά τακτά διαστήματα πραγματοποιούνταν φωτογραφήσεις από εκθέτες-μέλη του ΣΕΚΑΦ. Επαγγελματίες φωτογράφοι φωτογράφιζαν ενημερώνοντας το κοινό για τις δυνατότητες του εξοπλισμού που χρησιμοποιούν και για την τεχνική τους.

Δείτε φωτογραφίες εδώ

IMAGE+TECH expo & PHOTOVISION 2024 (5-7 Απριλίου)

Ο λαμπρός ανοιξιάτικος καιρός επισφράγισε την οργανωτική επιτυχία της έκθεσης που προσέλκυσε για μια ακόμη φορά χιλιάδες επισκέπτες, φίλους της εικόνας ενώ αρκετοί έδωσαν αδιάλειπτο παρόν και στις τρεις ημέρες λειτουργίας στο Κλειστό Π. Φαλήρου.
Την απήχηση της IMAGE+TECH expo & PHOTOVISION 2024 στοιχειοθέτησαν τρεις συνιστώσες: η ευρεία στήριξη του επιχειρηματικού τομέα, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των εμπορικών εταιριών του κλάδου πήρε μέρος με δυναμικές παρουσίας και καλοστημένα περίπτερα, η συμμετοχή πολλών φωτογραφικών ομάδων, λεσχών, σωματείων κλπ. και το πιο πλούσιο παρά ποτέ επιμορφωτικό πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων. Ήταν η χρονιά της Ιαπωνίας ως Τιμώμενης Χώρας κάτι που αναδείχθηκε με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ιαπωνίας και την τιμητική παρουσία στα εγκαίνια του Μορφωτικού Ακολούθου κου κ. Ko Shiratori και την εξαιρετική έκθεση CONTEMPORARY JAPANESE PHOTOGRAPHERS.
Η εκπλήρωση των στόχων της διοργάνωσης και η θετική έκβαση όπως προκύπτει από την επισκεψιμότητα, την αρτιότητα των εμπορικών και καλλιτεχνικών συμμετοχών και η υπέρβαση των προσδοκιών στις παράλληλες εκδηλώσεις, θέτουν τις προϋποθέσεις για απρόσκοπτη συνέχεια στο θεσμό.

Δείτε φωτογραφίες εδώ
Δείτε αναλυτικό αφιέρωμα με όλους τους εκθέτες στο περιοδικό PhotoBusness εδώ
Δείτε εικονική περιήγηση της έκθεσης εδώ

ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΑΘΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1995

Ενδιαφέροντα επισκεπτών

  • 280.000 επισκέπτες (95% από την Ελλάδα, 3% από την Κύπρο και 2% τις γειτονικές βαλκανικές χώρες)
  • 55% επαγγελματίες φωτογράφοι, εικονολήπτες, απασχολούμενοι στην παραγωγή του imaging και φοιτητές σχολών φωτογραφίας και κινηματογράφου, 45% ενθουσιώδεις ερασιτέχνες φωτογράφοι και εικαστικοί.
  • 115.000 τ.μ. εκθεσιακού χώρου
  • 1.190 εκθέτες (99% από Ελλάδα, 1% από Κύπρο και Ιταλία)
  • 65 ανοικτές συζητήσεις
  • 190 προγράμματα επιμόρφωσης & workshop
  • 180 φωτογραφικές εκθέσεις με περισσότερους από 650 καλλιτέχνες να εκθέτουν τη δουλειά τους

75% φωτογραφικά προϊόντα και είδη βίντεο

20% προϊόντα εκτύπωσης

5% άλλα

30% των επισκεπτών έρχονται στην έκθεση περισσότερες από μία ημέρες.

Brand διεθνών οίκων που παρουσίασαν τα προϊόντα τους στις προηγούμενες εκθέσεις