Πορτραίτο
Μετά την απήχηση και αποδοχή της θεματικής ενότητας “H πόλη μου” στην προηγούμενη διοργάνωση της Photovision, το νέο αντικείμενο φέτος εστιάζει στο “Πορτραίτο”. Τo πιο αυθόρμητο, ενδιαφέρον και κατά γενική ομολογία δημοφιλέστερο φωτογραφικό είδος εξωτερικεύει και διατυπώνει με εικαστικούς όρους την άποψη των δημιουργών για την ανθρώπινη προσωπικότητα, εκτεινόμενο σε διάφορα επίπεδα ανάγνωσης και νοημάτων. Με το πορτραίτο αναζητάμε την ταυτότητα, την αληθινή ή αυτή που κάθε φορά υπολανθάνει μέσα από το παιγνίδι των ρόλων.

Πέρα από την τυπική ταυτότητα της καθημερινότητας, μπροστά στο φακό το άτομο που ποζάρει υιοθετεί συχνά πολύμορφες ταυτότητες που υποδύονται εναλλακτικές προσωπικότητες και άλλες ατομικότητες. Ο φωτογράφος στο πορτραίτο επιχειρεί να διεισδύει και πέρα από το προφανές και να κάνει το ψυχογράφημα που θα μας ωθήσει να σταθούμε με ενδιαφέρον και να μελετήσουμε το έργο.

Πορτραίτα μπορούμε να έχουμε πολλών ειδών, εργασιακά, περιβαλλοντικά, καλλιτεχνικά, οικογενειακά, ομαδικά, παρασκηνιακά, κοινωνικά κλπ. και να τα διατυπώσουμε με διαφορετικές τεχνικές φωτισμών και σκηνικών.

Τα ανεξάντλητα εκφραστικά περιθώρια του πορτραίτου είναι η πρόκληση αυτής της πρωτοβουλίας στη Photovision που θα φέρει σε επικοινωνία τους δημιουργούς και τους επισκέπτες της έκθεσης και θα διευρύνει τον ορίζοντα όπου η τέχνη αλληλεπιδρά με το κοινό της.
Για δηλώσεις συμμετοχής: https://www.photo.gr/product/portrait_photovision_2022/