Την ώρα που η 14η «Photovision 2022 The day after» έκλεινε τις πύλες της, την περασμένη Κυριακή, ένα αυθόρμητο χαμόγελο μέσα στην κούραση, ένα συναίσθημα τεράστιου ενθουσιασμού και έκδηλης χαράς γέμισε όλους εμάς που διοργανώσαμε την έκθεση από το περιοδικό ΦΩΤΟγράφος και την BeBest.
Mέσα στην ένταση των ημερών, το κλίμα των αντιξοοτήτων, το σασπένς στη διεθνή σκηνή, την προετοιμασία που έπρεπε να γίνει σε χρόνους-ρεκόρ, αδιανόητους για κάθε προηγούμενη διοργάνωση, τις επικοινωνίες με τους εκθέτες που υπερέβαλαν εαυτούς για να προετοιμάσουν την ευπρεπή παρουσία τους στην έκθεση, επαληθεύτηκε το σχεδόν αδύνατο: Να πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο εκθεσιακό γεγονός μετά από τρία χρόνια αναγκαστικής εκθεσιακής απραξίας λόγω covid, σε χρόνο μόλις ενάμιση μήνα!
Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Γρηγορόπουλος, Μιχάλης Κυρζίδης. Video: Αντώνης Παπαθανασίου
DSC00735Και όμως: η εμπειρία, η εργατικότητα όλων, η πραγματική ανάγκη για να ξαναβρεθούν κάτω από την ίδια στέγη επαγγελματίες και ερασιτέχνες της εικόνας, συνένωσαν τις δυνάμεις και συνέβαλαν σε μια Photovision που είχε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά προηγούμενων
αντίστοιχων διοργανώσεων και κάτι παραπάνω: Μια ισχυρή δήλωση του κλάδου ολόκληρου ότι είναι εδώ, ζωντανός, με αισιοδοξία και θέληση να συσπειρώσει τις υγιείς εταιρίες, να δώσει επιχειρηματικές ευκαιρίες ανάπτυξης έστω και με τις συνθήκες στις οποίες όλοι ζούμε. Και ταυτόχρονα μια απόδειξη ότι η εμπορική πλευρά της έκθεσης εξακολουθεί να στηρίζεται και να πλαισιώνεται με την πολυδιάστατη παρουσία οργανωμένων ομάδων, φορέων και φίλων της εικόνας που εκφράζονται καλλιτεχνικά εκθέτοντας τις δημιουργίες τους και αποτελώντας πόλο έλξης.IMG_3345Δεν θα μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερη επιβράβευση από τα άπειρα καλά λόγια γνωστών και άγνωστων επισκεπτών που αισθάνονταν την ανάγκη να μας βρουν, να μιλήσουμε, να μας συγχαρούν ή να μας κριτικάρουν. Εκφράζοντας σε κάθε περίπτωση τη συμπαράστασή τους για το εγχείρημα που ίσως δεν το περίμεναν και οι ίδιοι αλλά παραδέχονταν ότι ο θεσμός της φωτογραφικής έκθεσης πρέπει να επιβιώσει, να στηριχθεί και να προχωρήσει.
Εξίσου μεγάλη αναγνώριση αποτελούν οι θετικές εντυπώσεις του ΣΕΚΑΦ που για μια ακόμη φορά μας εμπιστεύτηκε, έθεσε υπό την αιγίδα του την Photovision και είχε δυναμική παρουσία με το περίπτερο και την εξαιρετική ιδέα του stage των παρουσιάσεων.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ ανήκει επίσης στον Όμιλο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ που πρόβαλε ως χορηγός επικοινωνίας δυναμικά την έκθεση.
Ήταν ίσως η πιο δύσκολη διοργάνωση. Ήταν όμως και η πιο τονωτική στο ηθικό ολόκληρου του κλάδου. Προχωράμε με πίστη και νέα ενθάρρυνση για το μέλλον.
Τ. ΤΖΙΜΑΣ