Mε δυναμισμό και μεγάλη συμμετοχή επισκεπτών τόσο στο εμπορικό μέρος όσο και το παράλληλο πρόγραμμα εκθέσεων, εκδηλώσεων και επιμόρφωσης (σεμινάρια και workshop) επέστρεψε η Photovision. H αρχαιότερη και πλέον καθιερωμένη έκθεση του χώρου του imaging στη χώρα μας, κλείνοντας τις πύλες της στις 10 Απριλίου, επιβεβαίωσε τη θέση της στην αγάπη του φωτογραφικού κοινού που προσήλθε με ενδιαφέρον και συμμετοχικότητα μετά την αναγκαστική απουσία της πανδημίας.
Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Γρηγορόπουλος, Μιχάλης Κυρζίδης, Αντώνης Παπαθανασίου

Όλες οι εκδηλώσεις του παράλληλου προγράμματος αθροίστηκαν για να αποδείξουν για μια ακόμη φορά πόσο ζωντανή είναι στο concept της Photovision η προώθηση της καλλιτεχνικής και επιμορφωτικής διάστασης.

DSC00885Στο διάζωμα του πάνω επιπέδου οι καλλιτεχνικές εκθέσεις ομάδων, club και φορέων από όλη την Ελλάδα αποτέλεσαν πόλο έλξης του φιλότεχνου κοινού που βρήκε την ευκαιρία να έλθει σε επαφή με τους δημιουργούς και να αλληλεπιδράσουν συζητώντας για τα έργα και προωθώντας τη συνεργασία, βάζοντας συνάμα τα θεμέλια για παραπέρα αναζητήσεις. Οι ομάδες, φορείς, σωματεία αλλά και μεμονωμένοι δημιουργοί ήταν εκεί για να δείξουν τα έργα τους και να αποδείξουν την αμεσότητα του καλλιτεχνικού μηνύματος προς όσους μετέχουν της τέχνης.

Οι αίθουσες των εκδηλώσεων και σεμιναρίων προσέλκυσαν μεγάλο αριθμό ενδιαφερόμενων είτε για τα events που διοργάνωσε το περιοδικό ΦΩΤΟγράφος είτε εταιρικές εκδηλώσεις ανοικτές για επαγγελματίες ή γενικό κοινό. Όλοι βρήκαν κάτι που να τους αφορά Από σεμινάρια για εξοικείωση των απίστευτων δυνατοτήτων της τεχνητής νοημοσύνης στα δημοφιλή προγράμματα επεξεργασίας και διαχείρισης εικόνας Photoshop και Lightroom, ως ειδικές τεχνικές για φωτισμούς και λήψεις food photography, glamour και καλλιτεχνικό γυμνό αλλά και ανοικτές συζητήσεις με έγκυρους ομιλητές.

DSC_1510Με μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Απριλίου η ανοικτή συζήτηση για τα Καλλιτεχνικά Ρεύματα στη φωτογραφία. Συμμετείχαν οι Κωστής Αντωνιάδης, Πάνος Κασίμης, Γιάννης Σκοπετέας, Εύη Σαμπανίκου και Νίκος Ρόκκος. Συντόνισε η Ιωάννα Βασδέκη.

DSC_0899Ζωηρό ήταν το ενδιαφέρον από όλες τις ηλικιακές ομάδες επισκεπτών για το στρογγυλό τραπέζι Ελληνική Φωτογραφία Μόδας που είχε ως εισηγητές τους Κώστα Κουτάγιαρ, Στέφανο Σάμιο, Μάρα Δεσύπρη και Εύη Χριστοπούλου.

DSC00748Η συζήτηση για την κινητοποίηση για το Σπίτι του Φωτογράφου που έγινε με πρωτοβουλία της ΈνωσηςΦωτορεπόρτερ Ελλάδας και των PhotoProletarii πλαισιώθηκε από σημαντικούς ομιλητές όπως ο πρόεδρος της Ελληνικής Φωτ. Εταιρίας κ. Κόκκος, ο πρόεδρος των φωτορεπόρτερ κ. Μπόνης κλπ. Συντόνισε η Δώρα Λαβαζού και παρέμβαση έκανε ο εκδότης του ΦΩΤΟγράφου Τάκης Τζίμας.
viber_image_2022-04-18_13-29-31-633Mεγάλο ενδιαφέρον και κοινό είχαν οι live φωτογραφίσεις στο stage του ΣΕΚΑΦ, με πλήρως εξοπλισμένο φωτογραφικό στούντιο στο οποίο κατά τακτά διαστήματα πραγματοποιούνταν φωτογραφήσεις από εκθέτες-μέλη του ΣΕΚΑΦ. Επαγγελματίες φωτογράφοι φωτογραφίζαν ενημερώνοντας το κοινό για τις δυνατότητες του εξοπλισμού που χρησιμοποιούν και για την τεχνική τους.
DSC01106O Παναγιώτης Μπελτζινίτης αποκάλυψε τα μυστικά για το σωστό “Πορτραίτο μιας τσιπούρας” σε ένα σεμινάριο food photography που θα μείνει αξέχαστο στους συμμετέχοντες.

DSC00970Το σεμινάριο για την αξιοποίηση του gimbal στο  video με εισηγητή τον Γιάννη Γκουτζουρή, απευθυνόταν στο επαγγελματίες εικονολήπτες

DSC01083Σε δύο εξειδικευμένα σεμινάρια για επαγγελματίες (για την κοστολόγηση υπηρεσιών και τη δημιουργία αποτελσματικού website) ήταν εισηγηγής ο Χρήστος Κοντσαλούδης
DSC00756Κατάμεστη ήταν η αίθουσα για το σεμινάριο Φωτογραφία για καταλόγους και eshop με εισηγητή τον φωτογράφο Βασίλη Γεραβέλη, αποδεικνύοντας το ζωηρό ενδιαφέρον για το αντικείμενο.

DSC0102770 χρόνια ΕΦΕ με μία μεγαλειώδη επετειακή εκδήλωση. Βραβεύσεις παρουσιάσεις αλλά και ανάλυση νέων δράσεων.

DSC00811Το professional workshop Μείνε πιστός στο στιλ σου είχε ως εισηγητή το γνωστό φωτογράφο Σάκη Μπατζάλη και διοργανώθηκε από την εταιρία Qualia Handcrafted storytellingDSC00989Πολλά live shootings έγιναν στα περίπτερα των εκθετών όπως εδώ στο περίπτερο adophoto

DSC01162Η άκρως επίκαιρη έκθεση του Βασίλη Κουτρουμάνου για τον Ελληνισμό της Μαριούπολης συμπληρώθηκε με ανοικτή συζήτηση όπου συμμετείχαν και εκπρόσωποι δημοσιογραφικών φορέων.DSC01152Ο καθηγητής Νίκος Αποστολόπουλος μίλησε σε ανοικτή εκδήλωση για τη φωτογράφηση σε δημόσιους χώρους και τα προβλήματα της φωτογραφίας δρόμου λόγω νομικού πλαισίου προσωπικών δεδομένων. Προλόγισε ο αρχισυντάκτης του ΦΩΤΟγράφου Παναγιώτης Καλδής
_DSC7108Digital Marketing & E-commerce για φωτογράφους πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία web progress και τον Στάθη Κατσούλα

_DSC7127Στο περίπτερο του ΦΩΤΟγράφου είχε στηθεί studio με live φωτογραφίσεις σε συνεργασία με το Αthens Art Studio

DSC01029

Το σεμινάριο Βοudoir φωτογραφία είχε εισηγητή τον Αλέξανδρο Βογιατζάκη από το Athens Art Studio