Κυριακή 10 Απριλίου

Αίθουσα Α | 16:00-18:00

Είσοδος ελεύθερη

Η Π.Ε.Φ.Φ.Ε.Ε. Πανελλήνια Ένωση Φωτοειδησεογράφων διοργανώνει ομιλία με θέμα τον Ελληνισμό της Μαριούπολης. Θα μιλήσουν ο πρόεδρος της Π.Ε.Φ.Φ.Ε.Ε. Βασίλειος Κουτρουμάνος και ο Θεόδωρος Γιαννόπουλος*.
Τη συζήτηση συντονίζει η κυρία Σάγια Τσαουσίδου, Πρόεδρος της ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και του ευρωπαϊκού και του ελληνικού τμήματος.

*Ο Θεόδωρος Γιαννόπουλος είναι φοιτητής του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Έχει αρθρογραφήσει στην Geopolitics and Daily News, στις εφημερίδες «ΕΣΤΙΑ» και «Γορτυνία», καθώς και στο Liberal.gr, για θέματα ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, ελληνοτουρκικά καθώς και για τα τρέχοντα ευρωπαϊκά και διεθνή ζητήματα.
Ήταν καλεσμένος ομιλητής στο επεισόδιο «Η φωνή των νέων» του podcast «Time for Europe«, με θέμα το Brexit και την Ε.Ε.
Έχει συμμετάσχει στο 8ο «Greek – Turkish Young Leaders Symposium» 2021
Πραγματοποιεί την πρακτική του άσκηση στο Υπουργείο Εξωτερικών, στη διεύθυνση της Εθιμοτυπίας.

Η Σάγια Τσαουσίδου είναι Διεθνής Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και Πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ.
Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Δημοσιογράφων IFJ και της Ένωσης Κοινοβουλευτικών Συντακτών του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Σε εθνικό επίπεδο είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου, ΕΣΠΗΤ.
Η Σάγια Τσαουσίδου γεννήθηκε στην Κοζάνη και από 7 ετών ζει στην Αθήνα. Τελείωσε το Λύκειο Καισαριανής και κατόπιν σπούδασε Δημοσιογραφία και Δημόσιες Σχέσεις στο Κέντρο Σπουδών “ΟΜΗΡΟΣ”. Συμμετείχε σε σεμινάρια δημοσιογραφίας της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Σ.Η.Ε.Α) και σε σεμινάρια δημοσιογραφίας για ευρωπαϊκά θέματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει συνεχή συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια (συντονίστρια ή ομιλήτρια) στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Εργάστηκε σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Συμμετείχε στη συγγραφή των βιβλίων “Stories of Business Success Ι”, “Stories of Business Success ΙΙ” & “Stories of Manager Success” με αυτοβιογραφίες επιτυχημένων Ελλήνων επιχειρηματιών και μάνατζερ.
Από το 2005-2012 δίδαξε δημοσιογραφία στην αντίστοιχη ειδικότητα ιδιωτικών ΙΙΕΚ. Είναι υπεύθυνη ευρωπαϊκών θεμάτων στην ομογενειακή ειδησεογραφική ιστοσελίδα Hephaestus Wien και αρχισυντάκτρια του ομογενειακού διαδικτυακού ραδιοφώνου Hephaestus Wien Radio.
Από το 2003 έχει την ευθύνη της διοργάνωσης των ετήσιων Δημοσιογραφικών Βραβείων “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΛΙΓΑΣ”, του ελληνικού τμήματος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων καθώς και του Ευρωπαϊκού Βραβείου Δημοσιογραφίας.
Έχει την ευθύνη οργάνωσης και υλοποίησης προγραμμάτων ενημέρωσης νέων στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Yπεύθυνη επικοινωνίας του Κέντρου Μελετών και Σπουδών ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ.
Head of Media Cluster, ICC WOMEN HELLAS