O λόγος στους εκθέτες | Mιλήσαμε με τον Mάριο Βαϊνβουρμ ιδιοκτήτη της Ψηφιακό Τύπωμα για τη συμμετοχή στην φετινή διοργάνωση.
ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ E1


Η εταιρεία μας ασχολείται αποκλειστικά από το 1989 µε την επεξεργασία επαγγελματικής φωτογραφίας. Οι εργασίες που µπορούν να γίνουν στο εργαστήριό μας είναι οι ακόλουθες:

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ μέγιστου πλάτους 150cm με απεριόριστο μήκος, σε plotter EPSON τελευταίας τεχνολογίας στις φωτορεαλιστικές εκτυπώσεις υψηλών απαιτήσεων. Χρησιμοποιούμε χαρτιά προδιαγραφών των εταιρειών: HAHNEMUHLE, INNOVA, CANSON, TECCO, ILFORD, SIHL, KODAK ΕΚΥΠΩΣΕΙΣ FINE ART GICLEE PRINT σε χαρτιά από 240 gr.έως 340 gr ματ ή σατινέ 100% cotton ή cellulose και σε οικονομικά Fine Art χαρτιά.
ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΜΒΑ FINE ART 100% cotton 400 gr. με βερνίκι αδιαβροχοποίησης και προστασία από την UV ακτινοβολία και τελάρωμα σε ειδικό τελάρο ξύλου πάχους 3 εκ.
ΥΓΡΟ PLEXI-GLASS εκτύπωση σε χαρτιά fine-art, επικόλληση σε FOREX και εφαρμογή υγρού πλεξιγκλάς με απίθανο τρισδιάστατο αποτέλεσμα με πάχος μόλις μερικών χιλιοστών!
ΚΟΡΝΙΖΕΣ ΞΥΛΙΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ιταλικής προέλευσης με πασπαρτού archival (Nielsen) και τζάμια γυαλιστερά ή ματ ή τελείως μη αντανακλαστικά μουσειακών προδιαγραφών για αποφυγή αντανακλάσεων και επηρεασμού της ποιότητας των φωτογραφιών ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ από 10x15cm έως 25x38cm σε φωτοχημικό χαρτί, glossy ή satin, από color film, slides, B+W και ψηφιακά αρχεία. ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ έγχρωμων, ασπρόμαυρων αρνητικών φιλμ και slides ΣΚΑΝΑΡΙΣΜΑ από αρνητικά, slides, B+W σε πολλές αναλύσεις.

• Ποια είναι η κατάσταση στην αγορά του photo finishing /εκτύπωσης στη χώρα μας;
Παρά την πανδημία η κατάσταση δεν χειροτέρεψε τα δύο τελευταία χρόνια και βλέπουμε ανοδικές τάσεις. Παραμένει ερωτηματικό η έκβαση του πολέμου και οι επιπτώσεις του. Τα προβλήματα εντοπίζονται στην ματαίωση των μυστηρίων και των εκθέσεων λόγω περιορισμών Covid.Typoma-Vainvourm

• Είναι επαρκείς οι πολιτικές marketing του κλάδου του printing για να φέρουν ξανά τους χρήστες στα εργαστήρια;
Ο κλάδος δεν ασχολείται με το marketing γενικό-τερα. Δεν υπάρχουν συντονισμένες ενέργειες παρά μόνο μεμονωμένες των ενδιαφερομένων. Οι χρήστες έχουν επιστρέψει στο εργαστήριο λόγω της αναβίωσης του φιλμ τα τελευταία χρόνια και αναζήτησης ποιοτικών εκτυπώσεων.

• Υπάρχει ανταγωνιστικότητα στην τιμολόγηση του printing; Πιέζεται η ζήτηση από επιλογές χαμηλoύ κόστους;
Υπάρχει προσφορά μειωμένων τιμών από ορισμένα εργαστήρια αλλά συνήθως ακολουθεί έκπτωση στην ποιότητα. Στην πραγματικότητα υπάρχει ζήτηση για υψηλότερη ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών με χαμηλότερη τιμή. Μακροπρόθεσμα δεν θα στραφούν στην χαμηλότερη τιμή αλλά στην καλύτερη ποιότητα. Το κυνήγι της χαμηλότερης τιμής αναπόφευκτα χαμηλώνει την ποιότητα και δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πελατών. Είναι χρέος μας επίσης να προστατεύουμε τους επαγγελματίες πελάτες μας.

• Τι θα δείξετε κατά προτεραιότητα στο περίπτερό σας στην επικείμενη Photovision;
Κατά προτεραιότητα θα θυμηθούμε πως είναι να βρισκόμαστε δια ζώσης κάτι που έχει λείψει σε πολλούς λόγω της καραντίνας. Θα παρουσιάσουμε όλη την γκάμα των υλικών και τους τρόπους παρουσιάσεις των έργων είτε πρόκειται για μια έκθεση φωτογραφίας είτε για διακόσμηση χώρων ξενοδοχείων κλπ.

ΨΗΦΙΑΚΟ TΥΠΩΜΑ ΒΑΪΝΒΟΥΡΜ ΜΑΡΙΟΣ
Κόνιαρη 60, 115 21, Αθήνα, Τηλ.: 210 6469432, 210 6453230
E-mail: [email protected] & [email protected] www.tipoma.gr FB: www.facebook.com/tipoma