Το 2015 δέκα άτομα διαφορετικών ηλικιών, επαγγελμάτων και επιπέδων γνώσης της φωτογραφίας δημιούργησαν τον πρωταρχικό πυρήνα της ομάδας με στόχο να μάθουν σωστά τη φωτογραφία ως τέχνη και ως τεχνική. Με διαφορετικές διαδρομές ζωής, εμπειριών και βιωμάτων. Με κοινή αγάπη τη φωτογραφία.

Την υλοποίηση ανέλαβε o Γ. Γανωτόπουλος. Η ομάδα αυτή, που ξεπέρασε σήμερα τα τριάντα μέλη, έχει στο ενεργητικό της 2 ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας στο Βόλο. Η πρώτη ήταν το 2016 στην κατηγορία Documentary photography με τίτλο » Το πορτραίτο της εγκατάλειψης». Η δεύτερη το 2019 στην κατηγορία «Street photography » με τίτλο «More than a click«. Μία τρίτη ετοιμάζεται για το 2022 της οποίας η κατηγορία και ο τίτλος θα ανακοινωθούν αργότερα. Το πρόγραμμα μάθησης επιτυγχάνεται με εβδομαδιαίες συναντήσεις, σε μικρές ομάδες ατόμων ανά επίπεδο γνώσης, ή με μονοήμερες ή και πολυήμερες φωτο-εξορμήσεις ανά την Ελλάδα από όλα τα μέλη της ομάδας, καθώς επίσης και με θεματικά workshops και επισκέψεις σε μουσεία και εκθέσεις τέχνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ομάδα δραστηριοποιούνται άτομα που ασχολούνται με την καλλιτεχνική φωτογραφία περισσότερο από τριάντα χρόνια, με συμμετοχές και διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς. Αποτυπώνουμε μέσα από το φακό την δική μας εκδοχή του κόσμου. Ενημερωνόμαστε, μαθαίνουμε, δημιουργούμε. Με συντονιστή τον δάσκαλο φωτογραφίας κ. Γαρ. Γανωτόπουλο. Iσχυρό μέσο έκφρασης η φωτογραφία , αποτελεί πια για μας έναν τρόπο ζωής…

Γιατί «Αρκεί να ζεις… η ζωή θα σου δώσει φωτογραφίες» H. C. Bresson.