Ένα διαχρονικό αίτημα του κόσμου της φωτογραφίας, εκφράζει στέλνοντας ισχυρό και ηχηρό μήνυμα, η πρωτοβουλία της ομάδας Photo Proletarii μαζί με την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας για το Σπίτι του Φωτογράφου. Η ιδέα έχει διατυπωθεί, έχει ζυμωθεί και είναι καιρός να εκπληρωθεί. Να ιδρυθεί επιτέλους το Σπίτι του Φωτογράφου  που θα αποτελεί καταφύγιο αλλά παράλληλα ορμητήριο για κάθε φωτογραφική δραστηριότητα. Τόπος συνάντησης των φωτογράφων αλλά και των ομάδων τους, εκπαιδευτικά σεμινάρια, βιβλιοθήκη, όλα εκεί…

H Φωτογραφία, ως τέχνη, μπορεί και μεταφέρει στην ανθρώπινη ψυχή κάθε έκφανση του κόσμου. Μπορεί και μιλά με δύναμη δίχως λόγια για κάθε γεγονός, κάθε συναίσθημα και κάθε όψη της πραγματικότητας. Χρειάζεται λοιπόν και επιβάλλεται να έχει στέγη! Μια στέγη, που θα φιλοξενεί όλους τους φωτογράφους, δίνοντάς τους δύναμη, ψυχική, ηθική, υλική, να συνεχίσουν το έργο τους.

Η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για το Σπίτι του Φωτογράφου θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της μεγάλης φωτογραφικής έκθεσης «Photovision 2022» το Σάββατο 9 Απριλίου 2022 ώρα 16.00 στο Τae Kwon Do Κλειστό Π. Φαλήρου με ελεύθερη είσοδο και υποστήριξη πολλών φωτογραφικών φορέων και ομάδων.

Θα μιλήσουν:

Κώστας Μπακογιάννης  Δήμαρχος Αθηνών
Χρήστος Μπόνης – Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας
Σπύρος Σανσονέτης – PhotoProletarii
Κυριάκος Κόκκος – Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία
Κατερίνα Ντόνα – Αμπάριζα
Γιώργος Βουτσινάς – Photopia
Γιάννης Φωστίνης – Φωτογραφική Λέσχη Ηλιούπολης
Κυριάκος Πανίτσας – ASF Greece
Μπάμπης Στυλιανίδης – Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης
Τάκης Τζίμας – Περιοδικό Φωτογράφος
Συντονίστρια: Δώρα Λαβαζού – Ifocus

ΑΙΘΟΥΣΑ Α
Σάββατο 9 Απριλίου 16:00 – 18:00

ΕΙΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ