Κυρίαρχη θέση στο περίπτερο της Δαμκαλίδης ΑΕ κατά τη διάρκεια της επερχόμενης Photovision 2022, θα έχει η Nikon με πλήρη τη γκάμα προϊόντων. Οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν και να δοκιμάσουν από κοντά τις DSLR και Μirrorless της εταιρίας καθώς και τους διάσημους φακούς Nikkor. Aνάμεσά τους για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την πολυσυζητημένη Nikon Z 9 τη ναυαρχίδα στη σειρά full frame Mirrorless που έχει επαινεθεί διεθνώς για την επαναστατική τεχνολογία της.

ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ G1

Nikon Z 9

Ένα μεγάλο βήμα τεχνολογίας με ασυγκράτητη ταχύτητα – Μια κατασκευή ακριβείας με την υπογραφή Nikon

H πιο δυναμική και ολοκληρωμένη Nikon όλων των εποχών ανταποκρίνεται στο έπακρο στις ανάγκες των επαγγελματιών και απαιτητικών ερασιτεχνών στο ρεπορτάζ, την κίνηση και δράση, τα γεγονότα, τη μόδα, το ντοκουμέντο και γενικά όπου εκτείνεται ο κόσμος της φωτογραφίας και του βίντεο.

Τα νέα ηλεκτρονικά μέρη με τον εκπληκτικό full frame αισθητήρα Stacked CMOS 45,7Μegapixel και τον επεξεργαστή Εxpeed 7 εξασφαλίζουν μοναδική ποιότητα εικόνας ενώ το autofocus σύστημα είναι το ακριβέστερο που έχει κατασκευάσει ποτέ η Nikon.
– H νέα Ζ 9 υιοθετεί την πρωτοποριακή μοντούρα Ζ mount (με την μεγαλύτερη διάμετρο 55mm).
– Aξιοποιεί στο έπακρο τις δυνατότητες των φακών Z series με φωτεινότητα ως 0,95 χάρη στην τηλεκεντρική σχεδίαση, και την βελτιστοποιημένη απόδοση στο κέντρο και τα άκρα του ειδώλου.
– Είναι η πρώτη Νikon με ριπή 20fps Raw για διαδοχικά 1000 (!) καρέ full ανάλυσης 45megapixel και απεριόριστα JPEG 11Megapixel στα 120fps (1), 3D tracking (τρισδιάστατη παρακολούθηση κινούμενων θεμάτων), ΕVF χωρίς blackout με απίστευτη φωτεινότητα 3000nits, πλήρως ηλεκτρονικό κλείστρο, video 8K/60p, 4K 120p, υποστήριξη Ν-log και HLG, 12bit N Raw και 12bit ProRES Raw ενώ η πληθώρα των χαρακτηριστικών χρειάζεται ολόκληρο βιβλίο για να αναλυθεί.
Nikon Parousiasi @ PhotoVision.indd
– H κατασκευή heavy duty υπενθυμίζει την ηγετική θέση της Ζ 9 στην γκάμα. Σώμα από ενισχυμένο κράμα μαγνησίου και στεγανοποίηση, διπλή επίστρωση στο οπτικό φίλτρο του αισθητήρα και πρόβλεψη προστατευτικού καλύμματος για τον αισθητήρα που ενεργοποιείται κατά την εναλλαγή φακών.
– Ο αισθητήρας χωρίς φαινόμενο rolling shutter χρονίζεται ως 1/32.000sec. και 1/200sec σε συγχρονισμό φλας.
– Τα αρχεία μπορούν να είναι 14bit Raw ασυμπίεστα ή συμπιεσμένα. Για τα JPEG προβλέπονται διάφορες ρυθμίσεις Picture Control όπως Auto, Standard, Neutral, Vivid, Monochrome, Portrait, Landscape, Flat και Creative.
– Ο επεξεργαστής Expeed Processor 7 είναι 10 φορές ισχυρότερος από τον αντίστοιχο της Ζ 7 ΙΙ. Συντελεί στην μηδενική υστέρηση έναρξης λειτουργίας, την εξαφάνιση του blackout στο EVF κατά τη λήψη και την ανανέωση των δεδομένων από το φακό με ρυθμό 120 φορές το δευτ. Υποστηρίζει την τεχνολογία Dual Stream για δίδυμη ροή δεδομένων, μία που κατευθύνεται στα συστήματα απεικόνισης (EVF/οθόνη πλάτης) και μια δεύτερη στην κάρτα μνήμης.
– Ο πρωτότυπος μηχανισμός άρθρωσης της (επαφικής) οθόνης 3,2in. αναδιπλώνεται σε 4 επίπεδα οριζόντια και κατακόρυφα.
Το ηλεκτρονικό προσοφθάλμιο σκόπευτρο έχει panel OLED με 3,69εκ. dot φωτεινότητα 3000nits και μεγέθυνση 0,8x.
– Το Αutofocus είναι το ταχύτερο όλων των εποχών σε Nikon. Έχει 493 σημεία εστίασης από τα οποία τα 405 αντιστοιχούν στην αυτόματη περιοχή και σχεδόν καλύπτουν ολόκληρη την επιφάνεια του αισθητήρα. H Z 9 προσφέρει αναγνώριση και παρακολούθηση θεμάτων όπως ανθρώπους, ζώα, πτηνά, οχήματα κλπ. αξιοποιώντας εξελιγμένους αλγόριθμους Artificial Intelligence.
– Στο Εye Detect ακόμη και τα πολύ μικρά μάτια των ζώων και των πουλιών δεν αποτελούν πρόβλημα και η μηχανή θα εστιάσει αυτόματα κατά προτεραιότητα σε αυτά. Επίσης η Nikon Z 9 είναι η πρώτη mirrorless με τη μοναδική τεχνολογία 3D tracking δανεισμένη από την κορυφαία DSLR D6.
– Στο video η Z 9 εντυπωσιάζει με 8Κ full pixel readout (δηλ. χωρίς κροπάρισμα) με ρυθμό 60fps μέσω του καινούργιου firmware upgrade και μάλιστα χωρίς περιορισμούς διάρκειας. Κατεβαίνοντας στο 4Κ to frame rate φθάνει τα 120fps αλλά με 2,3x crop ή 30p με full pixel readout.

Nikon Z 6 II & Nikon Z 7 II

Το ανανεωμένο δίδυμο επενδύει στα νέα ηλεκτρονικά μέρη με επίκεντρο τον επεξεργαστή τελευταίας γενιάς Dual Expeed 6 καθώς και στα νέα χαρακτηριστικά: διπλό slot καρτών μνήμης, ακόμη καλύτερο ακόμη πιο γρήγορο autofocus, πολύ μεγαλύτερη ενδιάμεση μνήμη buffer (3,5x), δυνατότητα φόρτισης εν λειτουργία μέσω USB-C, νέο Power Battery Grip MB-N11, ενισχυμένη στεγανοποίηση κλπ.
Τα δύο ανανεωμένα μοντέλα διατηρούν τα θετικά στοιχεία των αρχικών Ζ 6 και Z 7: το ενσωματωμένο σταθεροποιητικό σύστημα IBIS (In Body Image Stabilization) πέντε αξόνων (Υaw, Pitch, Roll, X/Y) με πλεονέκτημα ως 5stop που συνεργάζεται με όλους σχεδόν τους φακούς (300) Nikkor ανεξάρτητα αν είναι παλιότερης γενιάς και αν έχουν ή όχι δικό τους οπτικό stabilizer, εφόσον χρησιμοποιηθεί το FTZ Mount Adapter. Χάρη στην βελτίωση της απόκρισης, έχει μειωθεί ο χρόνος του blackout κατά τη λήψη ώστε ο χρήστης φωτογράφος να παρακολουθεί καλύτερα τα κινούμενα αντικείμενα.

Z 6 II: Αισθητήρας Full Frame 24,5Megapixel – Επεξεργαστής Dual Expeed – Ευαισθησία ΙSO 100-51200 – Ριπή 14fps
Z 7 II: Αισθητήρας full frame 45,7Megapixel – Επεξεργαστής Dual Expeed – Κλίμακα ευαισθησίας ISO 64-25600 – Video 4K 60p.

Video 4Κ επαγγελματικού επιπέδου

Οι δύο καινούργιες κάμερες θα ικανοποιήσουν πλήρως το βιντεογράφο με το full pixel readout (αξιοποίηση όλης της επιφάνειας του σένσορα) για καλύτερη δυναμική περιοχή και πιο καθαρή εικόνα. Κατά τη βιντεοσκόπηση παραμένει ενεργό το Eye Detection (αναγνώριση/εστίαση στα μάτια) καθώς και το Animal Detection. Mε την εικονοληψία 10bit χρώματος καταγράφεται παλέτα δισ. χρωμάτων αντί για τα τυπικά 16,7εκ. χρώματα του 8bit ενώ το 10bit σήμα εξάγεται καθαρό μέσω HDMI. Επίσης μπορεί να εξαχθεί κατευθείαν σήμα ΗLG σε οθόνες HDR.

Nikon Z 5

Η πιο προσιτή full frame mirrorless στην γκάμα Nikon, κάνει την έκπληξη όχι μόνον με τον αποδοτικό αισθητήρα 24,3Μegapixel και τον επεξεργαστή Expeed 6 αλλά και την πλούσια συλλογή τεχνικών χαρακτηριστικών. Ο ενθουσιώδης ερασιτέχνης θα χαρεί με το γρήγορο autofocus 273 σημείων, το εξαιρετικό προσοφθάλμιο σκόπευτρο (ΕVF) 3,69εκ. dot τη μεγάλη αρθρωτή οθόνη επαφικού τύπου, τη διπλή θύρα καρτών μνήμης UHS-II, η φόρτιση με Power Delivery USB κλπ. Στο video προσφέρει 4Κ με κροπάρισμα 1,7x ή full HD με full pixel readout και ηλεκτρονικό VR (ενώ στη φωτογραφία ισχύει το οπτικό σύστημα σταθεροποίησης 5 αξόνων επί του αισθητήρα).

Nikon Z fc

Ας φανταστούμε τη Ζ fc ως τη διαφορετική αδελφή της Ζ 50: μια άσκηση ρετρό design και ταυτόχρονα τιμητική αναφορά στην αναλογική εποχή της φωτογραφίας. Η σχεδιαστική παραπομπή στην θρυλική FM2 του 1982 είναι σαφής, όσο και ο προσανατολισμός της εργονομίας σε πιο κλασικές λύσεις με περιστροφικούς επιλογείς. Έτσι θα ενθουσιαστούν όσοι λάτρεψαν την απλότητα χειρισμών χωρίς να καταφεύγουν σε πολύπλοκα μενού και να καθυστερούν. Χρησιμοποιώντας σασί από ελαφρό κράμα μαγνησίου, κρατά το βάρος χαμηλά και ταιριάζει σε χρήστες που μεταφέρουν τη μηχανή μαζί όλη τη μέρα. Ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά μοιάζει πολύ με την Ζ 50, οπότε η προτίμηση ανάμεσά τους, είναι θέμα αισθητικής και εργονομίας.

Nikon Z 50

H πιο μικρή της παρέας mirrorless Nikon ανήκει στους πρωτόπειρους αλλά και τους ενθουσιώδεις ερασιτέχνες που θέλουν μια εύκολη στη μεταφορά μηχανή, πάντα με την μοντούρα Nikon Z και προσιτή τιμή.
Ο αισθητήρας APS-C format 20,9Megapixel μαζί με τον επεξεργαστή Expeed 6 φέρνουν την Ζ50 σε ζηλευτά επίπεδα απόδοσης στο autofocus όπως και στην ταχύτατη για την κατηγορία ριπή 11fps. Με τις προχωρημένες video ικανότητες ενδιαφέρει ζωηρά τους βιντεογράφους αφού προσφέρει 4Κ UHD 30p χωρίς κροπάρισμα και full HD 120p ενώ διατίθεται και ένα πλήρες vlogging kit. Παραμένει συμβατή με όλους τους φακούς Nikkor Z ενώ ειδικά γι αυτή και την Z fc έχουν σχεδιαστεί οι zoom φακοί Nikkor Z DX 16-50mm f/3,5-6,3 και Z DX 50-250mm f/4,5-6,3.

Φακοί Nikkor Z
Η σύγχρονη τεχνολογία οπτικών στο ζενίθ της απόδοσης

NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S
Eξωτικός τηλεφακός με ενσωματωμένο teleconverter 1.4x για απαιτητικές εφαρμογές σπορ, αγώνων και δράσης
NIKKOR Z 28-75mm f/2.8
Γρήγορος φακός γενικής χρήσης
με πολύ καλό close up και εκτεταμένη αδιαβροχοποίηση
NIKKOR Z 28mm f/2.8 και SE
Προσιτός compact διαστάσεων ευρυγώνιος με την πιο “εύκολη” εστιακή απόσταση
NIKKOR Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR S
Επαγγελματικών προδιαγραφών super telezoom με αδιαβροχοποίηση και εξαιρετική οπτική συμπεριφορά
NIKKOR Z 24-120mm f/4 S
Ζοοm γενικής χρήσης με διευρυμένη γκάμα εστιακών αποστάσεων. Έχει ενθουσιώδεις κριτικές
NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR
Μπορεί να γίνει ο μοναδικός σας φακός αν επιλέξετε μια mirrorless Nikon με APS-C αισθητήρα
NIKKOR Z 40mm f/2
Ένας από τα πιο compact οπτικά Ζ series που άνετα παίζει το ρόλο του στάνταρ φακού
NIKKOR Z 28mm f/2.8 (SE)
Για τους φίλους του ρετρό – ταιριάζει στυλιστικά με τη Nikon Z fc
NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S
Επαγγελματικός macro και μάλιστα με ενσωματωμένο σύστημα οπτικής σταθεροποίησης
NIKKOR Z MC 50mm f/2.8
Γρήγορος macro με περιορισμένες διαστάσεις που μπορεί να παίξει το ρόλο και στάνταρ φακού
NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S
Η mirrorless έκδοση του πολύ δημοφιλούς ultrawide zoom διαθέτει μοναδική λειτουργία ενδείξεων με ΟLED οθόνη
NIKKOR Z 50mm f/1.2 S
Στάνταρ εστιακής απόστασης φακός για απαιτητικούς με μοναδική λειτουργία ενδείξεων μέσω ΟLED οθόνης
NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3
Προσιτός στάνταρ zoom γενικής χρήσης
NIKKOR Z 20mm f/1.8 S
Γρήγορος υπερευρυγώνιος που ανήκει στην φημισμένη για την οπτική απόδοση prime σειρά S
NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR
All in one zoom που θα καλύψει το φωτογράφο στο 95% των λήψεων ανεξαρτήτως θέματος
NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S
H all time classic γκάμα εστιακών αποστάσεων σε μοντέρνα εκτέλεση με ΟLED οθόνη ενδείξεων
NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct
Μοναδικός υπεργρήγορος στάνταρ φακός – μια σχεδιαστική άσκηση στα όρια της σύγχρονης οπτικής τεχνολογίας. Ενσωματώνει OLED oθόνη
NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR
Γενικής χρήσης zoom για σώματα mirrorless Νikon με αισθητήρα APS-C
NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR
Tele zoom για σώματα mirrorless Νikon με αισθητήρα APS-C
NIKKOR Z 14-30mm f/4 S
Compact ultrawide zoom για τους φωτογράφους που προσέχουν το βάρος και τον όγκο του εξοπλισμού που μεταφέρουν
NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S
Best seller zoom γενικής χρήσης επαγγελματικών προδιαγραφών με ενσωματωμένη οθόνη OLED
NIKKOR Z 24-70mm f/4 S
Eξαιρετικής οπτικής απόδοσης φακός με την ποιότητα της σειράς S
NIKKOR Z 24mm f/1.8 S
Άριστος prime ευρυγώνιος που καλύπτει οπτικό πεδίο 84ο με την ποιότητα της σειράς S
NIKKOR Z 35mm f/1.8 S
Άριστος ημιευρυγώνιος με την ευχρηστία των 35mm και την ποιότητα της σειράς S
NIKKOR Z 50mm f/1.8 S
Κλασικός στην απλότητά του 50άρης σε σύγχρονη βελτιστοποιημένη σχεδίαση και την ποιότητα σειράς S
NIKKOR Z 85mm f/1.8 S
Απαραίτητος φακός πορτραίτου με την ποιότητα της σειράς S