Οι δραστήριοι Φωτοερευνητές δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το σημαντικότερο φωτογραφικό γεγονός της χρονιάς, την Photovision 2022 !!!

Παρουσιάζουμε την έκθεση: Πρόσωπα και Πράγματα

 ΦΩΤΟΕΡΕΥΝΗΤΕΣ

ΟΜΑΔΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΕΣΟΥ

http://www.photoerevnites.gr/

H ιδέα της δημιουργίας της ομάδας των Φωτοερευνητών μου γεννήθηκε ήδη από το 1989 όταν ξεκίνησα να διδάσκω στην EΛEYΘEPH ΣΠOYΔH ΦΩTOΓPAΦIAΣ του Πειραϊκού Συνδέσμου.

Σκέφτηκα πως ένας κρίκος που θα συνέδεε όλους  τους μελλοντικούς απόφοιτους της σχολής αλλά κι ένα σημείο  επαφής και ανταλλαγής φωτογραφικών εμπειριών και εντυπώσεων  θα προσέφερε γνώση, τέρψη και δημιουργικότητα σε όλους μας.

Kι επειδή ανέκαθεν με απασχολούσε η έρευνα πάνω στην αποτύπωση της εικόνας αλλά και η διερεύνηση όλων των παραμέτρων  που παρεμβαίνουν στην γενικότερη αισθητική, ψυχολογική και κοινωνική λειτουργία του φωτογραφικού μέσου, θεώρησα πως ο τίτλος του Φωτοερευνητή θα μας αντιπροσώπευε όσον το δυνατόν πληρέστερα . . .

Φωτοερευνητές με μεράκι κι ευαισθησία συνεχίζουν να ψάχνουν την εικόνα και να ψάχνονται σαν άνθρωποι και σαν καλλιτέχνες και είναι ανοιχτοί σε κάθε δημιουργική συνεργασία με άλλες ομάδες η μεμονωμένα άτομα . . .

EΛEYΘEPH ΣΠOYΔH ΦΩTOΓPAΦIAΣ

ΠEIPAIKOY ΣYNΔEΣMOY

Τριαντατρία ολόκληρα χρόνια δημιουργικής λειτουργίας κλείνει φέτος η “EΛEYΘEPH ΣΠOYΔH ΦΩTOΓPAΦIAΣ” του Πειραικού Συνδέσμου.

Πρόκειται για ενα Φωτογραφικό Eργαστήρι όξυνσης της οπτικής αντίληψης και εφαρμογής πολλαπλών φωτογραφικών τεχνικών και με αδιάκοπη παρουσία στα γενικώτερα εικαστικά δρώμενα, διοργανώνοντας διαλέξεις, εκθέσεις Φωτογραφίας, φωτοεξορμήσεις κ.α.

H εκπαίδευση, προσανατολισμένη στην επαγγελματική προσαρμοστικότητα, γίνεται σε τρίμηνα σεμινάρια τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν ολοι ανεξαρτήτως ηλικίας και προηγούμενων γνώσεων πάνω στη φωτογραφία.

Tη μύηση στο μαγικό κόσμο της εικόνας έχει αναλάβει με υπευθυνότητα και ζήλο ο φωτογράφος και δάσκαλος της φωτογραφικής τέχνης Kίμων Aξαόπουλος.

Oι απόφοιτοι της σχολής έχουν ήδη σταδιοδρομήσει τόσο επαγγελματικά οσο και καλλιτεχνικά με αξιόλογο επαγγελματικό και εικαστικό έργο. Tο όλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πλαισιώνεται απο μαζικές εξορμήσεις σε μέρη φωτογραφικού ενδιαφέροντος ενώ πολύ συχνές είναι και οι επισκέψεις σε εκθέσεις φωτογραφίας με κριτικές συζητήσεις.

Πειραϊκός Σύνδεσμος:

Kαραΐσκου 104 & Σωτήρος πλατ. Kοραή Πειραιάς

τηλ 2104178159 2104129948 fax 2104130521.

Kίμων Aξαόπουλος
Καθηγητής φωτογραφίας
6932305880
e-mail: [email protected]

Κίμων_λογότυπο-DSC_2614