Είναι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον που η ISF- Greece, η οποία αποτελεί εδώ και τρία χρόνια αναπόσπαστο κομμάτι της Διεθνούς Φωτογραφικής Ομάδας ISF (Image Sans Frontière – Εικόνα Χωρίς Σύνορα) λαμβάνει μέρος για πρώτη φορά στην φετινή PhotoVision στα πλαίσια της έκθεσης φωτογραφίας με θέμα το πορτρέτο !

Η παρουσία μας αποτελεί επίσης την πρώτη μας δημόσια προβολή στην Ελλάδα, γεγονός που θα μας επιτρέψει να γνωριστούμε με το φωτογραφικό της κοινό και να προβάλουμε τον τρόπο και την μέθοδο με την οποία προσεγγίζουμε τη φωτογραφική τέχνη, ως μία ολοκληρωμένη και πλήρη διαδικασία!

Η φωτογραφική μας ομάδα παρουσιάζεται στην ιδιαίτερη αυτή διοργάνωση ομαδικά με συμμετοχή δώδεκα φωτογράφων οι οποίοι εκθέτουν ο καθένας από δύο φωτογραφίες!

Από το κάθε μας μέλος ζητήθηκε να τοποθετηθεί απέναντι στο θέμα «Πορτρέτο» εκλαμβάνοντας το αρχικά ως έννοια, ως ιδέα που σημαίνει κάτι ιδιαίτερο για τον καθένα αποφεύγοντας την « παγίδα της όμορφης εικόνας». Στη συνέχεια οι φωτογράφοι της ομάδας προχώρησαν στο να αποδώσουν φωτογραφικά τη δική τους έννοια για το «πορτρέτο» με το δικό τους προσωπικό τρόπο και ύφος!
Image Sans Frontière

Image Sans Frontiere
Εικόνα Χωρίς Σύνορα
Χωρίς σύνορα … γεωγραφικά
Χωρίς σύνορα … καλλιτεχνικά
Χωρίς σύνορα … τεχνολογικά
Η Φωτογραφική μη κερδοσκοπική εταιρεία ISF Image Sans Frontiere (Εικόνα Χωρίς Σύνορα) με έδρα την Γαλλία ιδρύθηκε το 1994 με στόχο να συνενώσει αρχικά φωτογράφους από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Στη συνέχεια, η «Image Sans Frontiere» επεκτάθηκε σε όλο το κόσμο δημιουργώντας ιδιαίτερες σχέσεις με χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Κύπρος, η Πρώην Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας, η Ουκρανία, η Κίνα το Βιετνάμ και άλλες.
Από την ίδρυση της η ISF δεν σταμάτησε ποτέ να διοργανώνει σε διεθνές επίπεδο φωτογραφικά σαλόνια, εκδηλώσεις και διαγωνισμούς. Κάθε 2 χρόνια, οργανώνει τον παγκόσμιο διαγωνισμό φωτογραφίας: ISF – World Cup. Λαμβάνει επίσης μέρος με τα μέλη της, σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ φωτογραφίας που προσελκύουν πληθώρα φωτογράφους από όλους τους ορίζοντες: Rambouillet, Montier en Der, Montignac, Mulhouse, Namur (Βέλγιο) και άλλα. Η ISF είναι, από την ίδρυσή του εταίρο μέλος του Festival « Peuples et Nature » (Φεστιβάλ «Λαοί και Φύση») της Gacilly (κωμόπολη της Βρετάνης όπου διοργανώνεται κάθε χρόνο το μεγαλύτερο φωτογραφικό φεστιβάλ υπαίθριου χώρου στη Γαλλία), στο οποίο Φωτογράφοι ISF από όλες τις χώρες μέλη συναντιούνται για γνωριμία και ανταλλαγή ιδεών.

H ISF- Greece αποτελεί εδώ και τρία χρόνια αναπόσπαστο κομμάτι της Διεθνούς Φωτογραφικής Ομάδας ISF (Image Sans Frontière – Εικόνα Χωρίς Σύνορα), περικλείει δε στους κόλπους της πάνω από 30 Έλληνες φωτογράφους!
Οι δραστηριότητες των μελών της, της οποίες συντονίζει ο Αρχιτέκτονας DPLG και Φωτογράφος Master of Arts in Design/Photography Χρίστος Παυλίδης, κινούνται τόσο στο θεωρητικό όσο και στο πρακτικό πεδίο της Φωτογραφίας, περιλαμβάνοντας διαδικτυακά σεμινάρια, διαλέξεις, εργαστήρια, παρουσιάσεις, καθώς και φωτο-εξορμήσεις, επισκέψεις σε φωτογραφικές ή άλλου είδους εκθέσεις και συμμετοχή σε διάφορα άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα!
Μέλη της ISF-GREECE έχουν διακριθεί σε διάφορα φεστιβάλ στη Γαλλία, ενώ φωτογραφικά τους έργα έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό της ISF που εκδίδεται και μοιράζεται σε όλα ανά τον κόσμο μέλη της, δύο φορές τον χρόνο!

Πληροφορίες : Χρίστος Παυλίδης – Τηλέφωνο: 693 665 24 47
Email: [email protected]
Print