Μέλη μας είπαν για την συμμετοχή τους στην έκθεση «Το Πορτραίτο»

Αυτό που ψάχνω στη φωτογραφία είναι η αποτύπωση της στιγμής του χρόνου, των αλλαγών  στο χρόνο ,του παράξενου αλλά κυρίως της επαφής με τους ανθρώπους.

Αυτή η εξερεύνηση μέσω της φωτογραφίας  είναι που  την κάνει μοναδική.

Ελευθερία Καρασμάνογλου

Φως και χρώμα στην χαρά μου, σκοτεινό και μαύρο στην θλίψη μου .

Δημιούργησα αυτά τα πορτραίτα ανάλογη της συναισθηματικής φόρτισης που υπήρχε στην εκάστοτε περίοδο της ζωής μου.

Βάσω Λεπίδα

Οι δύο φωτογραφίες επιλέχθηκαν για την αντίθεση που δημιουργείται ανάμεσα στη στωικότητα της εμπειρίας και το περιπαιχτικό βλέμμα της νιότης.

Μαρία Φεγγερού

Στόχος της δικής μου συμμετοχής είναι η αποτύπωση του δυναμισμού μέσω των πορτραίτων που διαδραματίζονται στη φύση ή σε ιδιαίτερες κατασκευές του ανθρώπου, καθώς και της ομορφιάς της απλότητας ενός πορτραίτου σε συνθήκες στούντιο. Αλέξαδρος Αλαμανιώτης.

Σε μαγνητίζουν τα τρένα. Οι παλιοί σταθμοί… Οι μοναχικοί επιβάτες στην αποβάθρα … Οι αποχωρισμοί και το σμίξιμο… Η προσμονή… Αναζήτηση ζωής στις ράγες του τρένου… Με ένα κλίκ…
Γεωργία Μαραϊδώνη

Υπάρχει μία ανεξήγητη τάση που μας ωθεί να φέρουμε τον οπτικό άξονα σε μία ευθεία γραμμή με το πρόσωπο και σε επέκταση με την ανθρώπινη ψυχή. Κοιτάζοντας μέσα από το σκόπευτρο κάνουμε προσπάθειες να διεισδύσουμε στα ενδότερα της ψυχής του, για να αντλήσουμε ό,τι μας επιτρέψει το «προσωπείο» και αυτό, να το αποτυπώσουμε αγνό, ειλικρινές και καθαρό πλέον, στο πρόσωπο. Στο πορτραίτο. Η καταγραφή της αποτύπωσης της ψυχής του ανθρώπου, στο πρόσωπό του δεν είναι κάτι το φοβερό;
Γαρύφαλλος ΓανωτόπουλοςAlamaniotis
Φωτογραφική Ομάδα f1,2/50mm.

f1.2 50mmΤο 2015 δέκα άτομα διαφορετικών ηλικιών, επαγγελμάτων και επιπέδων γνώσης της φωτογραφίας δημιούργησαν τον πρωταρχικό πυρήνα της ομάδας με στόχο να μάθουν σωστά τη φωτογραφία ως τέχνη και ως τεχνική. Με διαφορετικές διαδρομές ζωής, εμπειριών και βιωμάτων. Με κοινή αγάπη τη φωτογραφία.

Την υλοποίηση ανέλαβε o Γ. Γανωτόπουλος. Η ομάδα αυτή, που ξεπέρασε σήμερα τα τριάντα μέλη, έχει στο ενεργητικό της 2 ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας στο Βόλο. Η πρώτη ήταν το 2016 στην κατηγορία Documentary photography με τίτλο » Το πορτραίτο της εγκατάλειψης». Η δεύτερη το 2019 στην κατηγορία «Street photography » με τίτλο «More than a click«. Μία τρίτη ετοιμάζεται για το 2022 της οποίας η κατηγορία και ο τίτλος θα ανακοινωθούν αργότερα. Το πρόγραμμα μάθησης επιτυγχάνεται με εβδομαδιαίες συναντήσεις, σε μικρές ομάδες ατόμων ανά επίπεδο γνώσης, ή με μονοήμερες ή και πολυήμερες φωτο-εξορμήσεις ανά την Ελλάδα από όλα τα μέλη της ομάδας, καθώς επίσης και με θεματικά workshops και επισκέψεις σε μουσεία και εκθέσεις τέχνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ομάδα δραστηριοποιούνται άτομα που ασχολούνται με την καλλιτεχνική φωτογραφία περισσότερο από τριάντα χρόνια, με συμμετοχές και διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς. Αποτυπώνουμε μέσα από το φακό την δική μας εκδοχή του κόσμου. Ενημερωνόμαστε, μαθαίνουμε, δημιουργούμε. Με συντονιστή τον δάσκαλο φωτογραφίας κ. Γαρ. Γανωτόπουλο. Iσχυρό μέσο έκφρασης η φωτογραφία , αποτελεί πια για μας έναν τρόπο ζωής…

Γιατί «Αρκεί να ζεις… η ζωή θα σου δώσει φωτογραφίες» H. C. Bresson.