Η Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας – Φ.Ο.ΚΑΛ. συμμετέχει στη θεματική έκθεση φωτογραφίας σωματείων, ομάδων και μεμονωμένων φωτογράφων με θέμα ‘‘Πορτραίτο’’, στο πλαίσιο της Photovision 2022 ‘‘The day after’’.

Τα μέλη της Φωτογραφικής Ομάδας Καλαμάτας – Φ.Ο.ΚΑΛ. στα πορτραίτα που παρουσιάζουν στην έκθεση φωτογραφίας της Photovision 2022, ακολουθούν μία κοινή γραμμή παρουσίασης, όσον αφορά το κάδρο, καθώς εστιάζουν σε κεφάλι και μπούστο, προσδοκώντας να αποδώσουν φωτογραφικά την εσωτερικότητα του εικονιζόμενου προσώπου. Όσο για την τεχνική και αισθητική προσέγγιση του θέματος, αυτά αποτελούν προσωπική επιλογή κάθε μέλους της Ομάδας ανάλογα με την εμπειρία, την οπτική και την ιδιοσυγκρασία του φωτογράφου.

Η φωτογραφία και η τέχνη είναι αποτέλεσμα μιας συνεχούς μάθησης και ως εκ τούτου μεγάλες εκθέσεις όπως η Photovision δίνουν σε όλους μας την ευκαιρία και τη δυνατότητα της εξέλιξης, της ανταλλαγής ιδεών και εμπλουτισμού των γνώσεων μας.FOKAL

Η Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας-Φ.Ο.ΚΑΛ δραστηριοποιείται φωτογραφικά και πολιτιστικά από τον Ιανουάριο του 2017, στοχεύοντας στη δημιουργική ενασχόληση, άσκηση και καλλιτεχνική έκφραση των μελών της. Στο πλαίσιο αυτών των επιδιώξεων πραγματοποιούνται μαθήματα φωτογραφίας και δημιουργικές εργασίες, διοργανώνονται φωτογραφικές εκθέσεις, σεμινάρια, εκδηλώσεις και αντίστοιχες εξορμήσεις. Στο διάστημα της λειτουργίας της συνεργάστηκε φωτογραφικά με διάφορους θεσμούς και φορείς της Μεσσηνίας, καθώς και με συλλόγους, ομάδες και λέσχες φωτογραφίας από όλη την Ελλάδα.

Οι συναντήσεις των μελών του Συλλόγου πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή 18:00 – 20:00 στο χώρο του και είναι πάντα ευπρόσδεκτοι όλοι όσοι αγαπούν την τέχνη της φωτογραφίας.
Print
Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας

Συντονιστής: Νίκος Ηλιόπουλος

Οικίσκος Νο9, Ανατολικό Κέντρο Καλαμάτας (έναντι ΕΡΤ Καλαμάτας).

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6944583009
Site: http://www.fokal.gr

Εmail: [email protected]

Facebook: Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας (group)

Facebook: Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας – Φ.Ο.ΚΑΛ (page)

Instagram: #Φωτογραφική_Ομάδα_Καλαμάτας