To iFocus.gr  συμμετέχει στην Photovision 2022, την μεγαλύτερη και εγκυρότερη έκθεση για τη φωτογραφία, το βίντεο, την εκτύπωση και τις εφαρμογές τους σε Ελλάδα και Κύπρο, παρουσιάζοντας την ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «ΠΡΟΣΩΠΟποιώ» *

Πώς και με πόσες διαφορετικές πτυχές μπορεί να αποδοθεί φωτογραφικά το πορτραίτο;

Πώς, πόσο και με ποιο τρόπο διαφοροποιείται ο κάθε φωτογράφος;

Πώς μέσα από τη μοναδικότητα του καθενός αναδύεται το προσωπικό ύφος;

Το ενδιαφέρον σ’ αυτή την ομαδική έκθεση είναι οι πολλαπλές φωτογραφικές ταυτότητες που αναδύθηκαν & αναδείχθηκαν με αφορμή το ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή στον διαγωνισμό μας “Πορτραίτο & Αυτοπορτραίτο”. Οι φωτογράφοι αφέθηκαν ελεύθεροι να αποδώσουν το θέμα χωρίς περιορισμούς και στερεότυπα με σκοπό να αναδείξουν όχι μόνο την άρτια τεχνική τους κατάρτιση αλλά και την έκφραση μέσα από τις εσωτερικές αναζητήσεις τους, άλλωστε αυτό δεν πρεσβεύει η Τέχνη;

Ένα αόρατο νήμα καλλιτεχνικής σύνδεσης πλέκεται γύρω από το σύνολο των φωτογραφιών που μας οδηγεί σε πολλαπλά ερωτήματα και αναγνώσεις.

*Προσωποποιώ, αποδίδω ζωή, ενέργεια ή ιδιότητες του ορθολογικού όντος σε άψυχα ή αφηρημένα πράγματα.  Από την άλλη πλευρά, η προσωποποίηση αντιπροσωπεύει σε ένα άτομο, ή εκπροσωπεί τον εαυτό του, μια άποψη, ένα σύστημα κ.α.

Συμμετέχουν οι φωτογράφοι:

Petia Angelova, Κυριάκος Αναστασόπουλος, Μαρία Αργυρίου, Πολυδεύκης Ασωνίτης, Δημοσθένης Βαρδαβούλιας, Βάγια Βασιλόπουλου, Αθανάσιος Βασιλίερης – Χαλκίδης, Νίνα Βόκου, Λουλουδιά Γρέδη, Γιώργος Δεπόλλας, Ηρώ Ζάβου, Μαίρη Ζαφειράτου, Γιώτα Ευφραιμίδου, Κρυσταλλία Ιωαννίδου, Θωμάς Καλπάκογλου, Χριστίνα Καραγιάννη, Δωροθέα Καούρη, Βαγγέλης Κοτσογιάννης, Μιχαήλ Κουτουλάκης, Άρτεμις Κόχειλα, Ανδρέας – Πασχάλης Κωνσταντινίδης, Ματίνα Λαδά, Αντώνης Μακρυδημήτρης, Πάνος Μαματζάκης, Βασίλης Μανίκας, Νίκος Μεγγρέλης, Μάκης Μπόκαρης, Εύα Μπρέλερ, Ελένη Παιδιαδατάκη, Σούλα Παλέντζα, Νίκος Παύλου, Τασούλα Παπαντωνίου, Γιώτα Περδίου, Έλενα Πολέντα, Ράνια Πολυκανδριώτη, Γιάννης Ρουπακιάς, Γιάννης Ρουσουνέλος, Ματένια Σάκαρη, Χρύσα Σουγιούλ, Μάνος Σπαρής, Μάριος Σταθόπουλος, Σοφία Στρατινάκη, Σωκράτης Ταταρίδης, Ευάγγελος Τεντής,  Βίκυ Χίου, Ντίνα Δημητρούλα Χανιώτη.

Επιμέλεια – Συντονισμός: Δώρα Λαβαζού

Info

“ΠΡΟΣΩΠΟποιώ“

Έκθεση Φωτογραφίας

Photovision 2022 The Day after…

8/04 – 10/04

Κλειστό Παλαιού Φαλήρου TAE KWON DO

Θα μας βρείτε στο περίπτερο D1

i focus_001

iFocus.gr & iFocus Photo Gallery

Η iFocus Photo Gallery, με δυναμική παρουσία στο διαδίκτυο από το Νοέμβριο του 2015, ως μια ιστοσελίδα αμιγώς για την τέχνη της φωτογραφίας www.ifocus.gr, ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2017 και βρίσκεται εντός της Στοάς της Όπερας, στο κέντρο της Αθήνας.
Στόχος της iFocus Photo Gallery, ως γκαλερί φωτογραφίας, είναι η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους φωτογράφους/καλλιτέχνες, που ενδιαφέρονται να προβάλλουν το φωτογραφικό τους έργο, κυρίως μέσω μιας έκθεσης. Ειδικότερα, πέρα από την παραχώρηση του χώρου, παρέχεται βοήθεια ως προς τα τυπώματα, την προβολή και την προώθηση της έκθεσης, τη διαφήμιση και γενικότερα ως προς ό,τι χρειαστεί ο φωτογράφος, προκειμένου να πραγματοποιήσει επιτυχώς την έκθεση του έργου του.
Η iFocus Photo Gallery, παρά την πρόσφατη ίδρυσή της, έχει καταφέρει να φιλοξενήσει με επιτυχία, αξιόλογες εκθέσεις Ελλήνων και ξένων φωτογράφων.
Πέρα από τη διεξαγωγή εκθέσεων, η iFocus Photo Gallery, σε συνεργασία με σημαντικούς φωτογράφους, διεξάγει διάφορα σεμινάρια – workshops για τη φωτογραφία. (Τεχνική, Ιστορία της φωτογραφίας, Παρουσιάσεις φωτογράφων, Θεματικά workshops κά).
Η iFocus Photo Gallery, με τη φυσική και διαδικτυακή του παρουσία, είναι ένα ενιαίο κέντρο καλλιτεχνικής αλληλεπίδρασης και δράσεων γύρω από τη φωτογραφία, δίνοντας την ευκαιρία σε ανερχόμενους και μη καλλιτέχνες, όχι μόνο να προβάλλουν το φωτογραφικό τους έργο, αλλά και να έρθουν σε επαφή με άλλους φωτογράφους και με το ίδιο το κοινό.iFocus-Logo

Founder-Owner Dora Lavazou
[email protected]
Web: www.ifocus.gr
Mail: [email protected]
Tel: +302103647088
Ακαδημίας 57 & Ιπποκράτους 13,
10679 Αθήνα (εντός Στοάς της Όπερας)