Το «Πορτραίτο» ήταν μια μεγάλη πρόκληση για την ομάδα μας, ιδιαίτερα μετά από την μακρά περίοδο της πανδημίας, όπου τα πρόσωπα χάθηκαν πίσω από τις μάσκες. Αυτό μάλιστα ήταν το κριτήριο επιλογής των φωτογραφιών.

Photopia_logo_magenta-250Η ομάδα μας ιδρύθηκε το 2008 από ανθρώπους που αγαπούν τη φωτογραφία, με κεντρικό στόχο τη … δια βίου μάθηση. Η ομάδα αναπτύσσεται στον φωτογραφικό τόπο και χρόνο, διευρύνοντας τα πεδία των μελών της με αναζητήσεις και συζητήσεις περί αισθητικής, τέχνης και τεχνικής και υποστηρίζει τις ζωντανές συναντήσεις των μελών ακόμα και ψηφιακά, σύμφωνα με το αίτημα της εποχής.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων τα μέλη διαδρούν και εξελίσσονται συμμετέχοντας ενεργά στη δημιουργική διαδικασία της μάθησης.

Αφετηρία για νέα ταξίδια φωτογραφικής έκφρασης γίνονται η παρουσίαση φωτογραφιών ή και η προβολή βίντεο με συνεντεύξεις μεγάλων φωτογράφων, οι παρουσιάσεις του έργου καταξιωμένων φωτογράφων και καλλιτεχνών δια ζώσης, η παρουσίαση portfolio των ίδιων των μελών, η εποικοδομητική κριτική και συζήτηση φωτογραφιών, τα χρήσιμα μαθήματα πάνω σε τεχνικά θέματα λήψης και επεξεργασίας, οι θεματικές ομαδικές φωτογραφικές εξορμήσεις.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ “PHOTOPIA

https://www.facebook.com/groups/PHOTOPIA.Group/

https://www.facebook.com/photopiart/
PHOTOPIA_PORTRAIT_VOUTSINAS