Στα πλαίσια των δράσεων εξωστρέφειας της Σχολής Φωτογραφίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, επιδιώκεται η συνεχής παρουσία σε μεγάλες ομαδικές εκθέσεις που συνεισφέρουν στην βιωματική εκπαίδευση των σπουδαστών, αλλά και στη δυνατότητα προβολής του αξιόλογου έργου τους. Η έκθεση φωτογραφίας PHOTOVISION 2022 αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για τη Φωτογραφική Ομάδα του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, ώστε να παρουσιάσει ένα ακόμα δείγμα δουλειάς, υψηλού επιπέδου.

Η έκθεση φέρει τον τίτλο SQUARES, δημιουργώντας άτυπα μία οπτική από το interface του Instagram. Ταιριάζει άραγε το τετράγωνο καδράρισμα σε μία σύγχρονη φωτογραφία;

Πριν 100 χρόνια περίπου, θα συναντήσουμε τις πρώτες φωτογραφικές κάμερες “μαζικής παραγωγής” με τετράγωνο καδράρισμα πάνω στο φιλμ. Οι φωτογραφικές μηχανές TLR (twin lens reflex – διοπτικές με καθρέπτη) αποτελούν κλασικές μηχανές, που παραμένουν αναλλοίωτες από την δεκαετία του ’60 έως σήμερα. Έχουν φανατικούς οπαδούς για το τετράγονο κάδρο τους, την περίφημη ποιότητα των φακών τους, καθώς και της waist level σκόπευσης. Ο φωτογράφος έσκυβε για να μπορέσει να εστιάσει στο θαμπόγυαλο που βρισκόταν στο επάνω μέρος της φωτογραφικής μηχανής, με απόλεσμα να “υποκλύνεται” και να προσεγγίζει πιο ευγενικά τον εκάστοτε φωτογραφιζόμενο. Τεράστια ονόματα στην Ιστορία της φωτογραφίας ταυτίστηκαν με κάμερες τετραγώνου φορμά, όπως οι Richard Avedon, Irving Penn και Diane Arbus. Τα χρόνια πέρασαν και η αίγλη των συγκεκριµένων καµερών άρχισε να σβήνει µε την εµφάνιση των µοντέρνων SLR και τα αδιαφισβήτητα πλεονεκτήµατα που τις συνόδευαν. Φτάνουμε στο κοντινό 2010, όπου εμφανίζεται για πρώτη φορά το Instagram, μια δωρεάν εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που δίνει την δυνατότητα επεξεργασίας και κοινοποίησης φωτογραφιών. Βασικά πρώτα χαρακτηριστικά του Instagram: το τετράγωνο καδράρισμα των φωτογραφιών και τα διάφορα φίλτρα που ήθελαν να αποδώσουν την χρωματική παλέτα που είχαν παλαιότερα τα φιλμ. Σήμερα, η εφαρμογή έχει ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες παγκοσμίως.photo10

Οι τάσεις της μόδας μπορεί να είναι κάτι το εφήμερο, ποτέ όμως δεν είναι κάτι τυχαίο. Και ενώ είναι αλήθεια πως η μόδα «κάνει κύκλους» επαναφέροντας ξανά και ξανά τις τάσεις περασμένων εποχών, αυτές που τελικά υιοθετούνται από την πλειοψηφία των ανθρώπων, πάντα μοιάζουν επηρεασμένες από κάποια άλλη εποχή που άφησε ξεκάθαρα το αποτύπωμα της στην κοινωνία μας.

Επιμελητής Έκθεσης και Διευθυντής της Σχολής Τεχνών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ: Ιωάννης Βαρούτης

Στην έκθεση συμμετέχουν:

Ανδρεάδης Πέτρος, Ανδρονίκου Μαρίνα, Αράπη Σταυρούλα, Βαρούτης Ιωάννης, Δημακόπουλος Ηλίας, Θεοδώρου Σπύρος, Κεσσίδης Κωνσταντίνος, Κογχυλάκη Μαρίνα, Κοστούρι Μπέτα, Κοτρίκλας Γιάννης, Κουζούπης Κωνσταντίνος, Κούτσικος Βασίλης, Κυπριώτη Δήμητρα, Κυριακίδης Σπύρος, Μπάμπιν Αντόν, Μπουντούρη Νίκη, Μποντούρι Κλαούντια, Παμπουκιάν Άννα, Πατσιάς Στέλιος, Τερζόγλου Δέσποινα, Τσέτσου Έφη, Χριστοδούλου Χρήστος.

IEKDELTA_LOGO

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, επί 50 χρόνια, αποτελεί τον πιο σύγχρονο και καινοτόμο όμιλο στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης προσφέροντας σπουδές Μεταδευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Κατάρτισης, επιπέδου 5.
Με τρία υπερσύγχρονα campus
es σε Αθήνα (Ιπποκράτους 22), Περιστέρι (Λ. Θηβών 197) και Αγία Παρασκευή (Λ. Μεσογείων 465), με προηγμένο εξοπλισμό, λειτουργική σχεδίαση και θεματικές αίθουσες διδασκαλίας, αναπτύσσει ένα μοναδικό περιβάλλον εκπαίδευσης για κάθε καταρτιζόμενο.
Διαθέτει ειδικά μελετημένο πρόγραμμα σπουδών, που χωρίζεται σε 8 Τομείς εκπαίδευσης και προσφέρει 53 ειδικότητες, ώστε να καλύψει την ανάγκη κάθε υποψήφιου σπουδαστή, παρέχοντας την πιο ολοκληρωμένη σπουδαστική εμπειρία!

Η Σχολή Φωτογραφίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ έχει καταφέρει σήμερα να παρέχει το υψηλότερο επίπεδο σπουδών φωτογραφίας στην πρωτεύουσα. Στόχος του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ είναι να εξελίξει τις δεξιότητες και την τεχνική των σπουδαστών, σύμφωνα με τα σύγχρονα δεδομένα και τις τάσεις της αγοράς, ώστε να είναι ικανοί να ανταποκριθούν στις πλέον υψηλές απαιτήσεις στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον της εικόνας.

Η Σχολή Φωτογραφίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ διαθέτει πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια, Studios Φωτογραφίας, Dark Room και Light Box για τα φωτογραφικά projects, αλλά και τα πιο σύγχρονα ηλεκτρονικά προγράμματα ψηφιακής επεξεργασίας εικόνας.

Κατά τη διάρκεια της φοίτησης, οι σπουδαστές εκπαιδεύονται σε όλο το φάσμα των εφαρμογών της Φωτογραφίας (Μόδας, ΜΜΕ, καλλιτεχνική, ρεπορτάζ, διαφήμιση προϊόντων, θρησκευτικών τελετών, αρχιτεκτονική, εκδηλώσεων, κ.α.), με στόχο την πολύπλευρη και ολοκληρωμένη κατάρτισή τους. Συμμετέχουν σε πραγματικά φωτογραφικά projects, όπως φωτογραφίσεις μόδας, ομορφιάς, γαστρονομίας, τουρισμού, ομαδικές και ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας, φεστιβάλ, διαγωνισμούς, εξωτερικές φωτογραφήσεις, κάλυψη μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, fashion shows, κ.α., ενώ συνεργάζονται με ταλαντούχους σπουδαστές άλλων ειδικοτήτων (στυλίστες, make-up artists, hairstylists, διακοσμητές κ.α.), δημιουργώντας αυτόνομες ομάδες, ικανές να αναλάβουν και να καλύψουν πλήρως οποιοδήποτε φωτογραφικό project. Το πρόγραμμα σπουδών εμπλουτίζεται με ποικίλα workshops, επισκέψεις και σεμινάρια σχετικά με σύγχρονες φωτογραφικές τεχνικές από καταξιωμένους φωτογράφους της αγοράς.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών τους, οι σπουδαστές έχουν ήδη δημιουργήσει το προσωπικό τους portfolio με το ατομικό τους logo, παρουσιάζοντας ολοκληρωμένα δείγματα της δουλειάς τους από όλα τα διαφορετικά projects που έχουν πραγματοποιήσει, ώστε να προβάλλουν τις δεξιότητες τους σε διαφορετικά εργασιακά περιβάλλοντα και απαιτήσεις.

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. ΕΔΩ Μαζί!

Για περισσότερες πληροφορίες: 210 8225983

Join us: Facebook | Instagram | LinkedIn | YouTube