Ο λόγος στους εκθέτες | Ο Στάθης Κατσούλας – μας μιλάει για την παρουσία της Web Progress στη φετινή διοργάνωση

Περίπτερο: J3

H Web Progress ειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών στο χώρο του Web Design και του Digital Marketing ενώ αξιοποιεί τα πλέον σύγχρονα εργαλεία για το Web Development. Στο πυρήνα των υπηρεσιών που παρέχει είναι το Hosting (φιλοξενία ιστοσελίδας), το e-commerce (ηλεκτρονικό εμπόριο) και οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, η ασφάλεια και η διαχείριση περιεχομένου και η βελτιστοποίηση SEO.

Η εταιρεία αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία παρέχει υπηρεσίες Live Streaming αλλά και υπηρεσίες κατασκευής προγραμμάτων e-learning (εξ αποστάσεως εκπαίδευσης).

Η Web Progress παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις, καλύπτοντας κάθε ψηφιακή ανάγκη των επιχειρήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

WebProgress_Stand-Sticker

Οι δραστηριότητές της εταιρείας επεκτείνονται και στον τομέα του Consulting και της εκπαίδευσης μέσω επιμορφωτικών σεμιναρίων, δια ζώσης ή εξ αποστάσεως. Μέχρι σήμερα έχουν διοργανωθεί δεκάδες σεμινάρια, στα οποία έχουν εκπαιδευτεί εκατοντάδες στελέχη επιχειρήσεων στο Digital Marketing & Branding και στο Web Design/ Development, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Η νέα ψηφιακή εποχή έχει αλλάξει τα δεδομένα στην επιχειρηματικότητα σε παγκόσμιο επίπεδο. O ψηφιακός μετασχηματισμός μπορεί να είναι απειλή ή ευκαιρία για τις επιχειρήσεις του κλάδου της φωτογραφίας και της εκτύπωσης στη χώρα μας;

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός έχει μπει δυναμικά στην οικονομία, στο εμπόριο, στις συναλλαγές και συνολικά στη ζωή μας.

Η οικονομική κρίση, οι εξελίξεις με την πανδημία αλλά και μια σειρά από νομοθετικές διατάξεις (ευρεία χρήση πιστωτικών καρτών, ηλεκτρονικές συναλλαγές) είχαν ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της αναγκαιότητας της παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών. Στο σημερινό ανταγωνιστικό περιβάλλον της οικονομίας, οι επιχειρήσεις που έχουν ψηλά στις προτεραιότητές τους την ψηφιακή τους ενίσχυση, αποκτούν συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των επιχειρήσεων που μένουν στον παραδοσιακό τρόπο marketing και διαφήμισης. Ως εκ τούτου, η δυναμική ψηφιακή παρουσία μια επιχείρησης στο κλάδο της φωτογραφιας, εκτύπωσης συμβάλει στην αναβάθμιση, στην διεύρυνση της απήχησης και τελικά του πελατολογίου της. Η νέα ψηφιακή εποχή είναι εδώ και αποτελεί όχι μόνο ευκαιρία αλλά και μονόδρομο για την την ανάπτυξη κάθε επιχείρησης του κλάδου.

Με ποιους τρόπους μπορεί μια επιχείρηση να ενισχύσει την ψηφιακή της παρουσία;

Το διαδίκτυο μας δίνει μια βεντάλια ψηφιακών εργαλείων, η αξιοποίηση των οποίων συμβάλλει στην ενίσχυση της διαδικτυακής παρουσίας μιας επιχείρησης. Η αφετηρία θα πρέπει να είναι η ύπαρξη μιας ασφαλούς και αξιόπιστης Ιστοσελίδας ή ενός eshop που θα λειτουργεί ως ψηφιακή βιτρίνα της επιχείρησης. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram, Tik Tok, LinkedIn, κλπ) θα πρέπει να λειτουργούν ως ‘’αναμεταδότες” της ιστοσελίδας/ e-shop με την προβολή της επιχείρησης σε ένα δυναμικό και πολυπληθές κοινό, πετυχαίνοντας το brand awareness. Επιπλέον, η προβολή μια επιχείρησης με διαφημιστικές καμπάνιες στα Social Media (Facebook, Instagram, TikTok) αλλά και στην Google (Google Ads) μπορεί να απογειώσει την δημοφιλία της με γρήγορο τρόπο και με χαμηλότερο διαφημιστικό κόστος σε σχέση με το κόστος σε παραδοσιακά κανάλια διαφήμισης (τηλεόραση, ραδιόφωνο, τύπος κ.α.)

Πώς μπορεί μια επιχείρηση που πουλάει φωτογραφικές υπηρεσίες ή προϊόντα να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό;

Το περιβάλλον στο οποίο ζούμε αλλάζει διαρκώς, με ταχύτατους ρυθμούς αλλάζει και το e-commerce και οι συνήθειες των καταναλωτών.

Πλέον οι καταναλωτές ψωνίζουν ηλεκτρονικά με χρήση tablets ή κινητών τηλεφώνων και είναι εκπαιδευμένοι στη χρήση του διαδικτύου.

Αυτό σημαίνει πως θα μεταβούμε αργά ή γρήγορα από παραδοσιακούς τρόπους επικοινωνίας και συναλλαγών / παραγγελιών σε πιο σύγχρονους και ψηφιακούς.

Προτείνουμε σε μια επιχείρηση με φωτογραφικά προϊόντα ή υπηρεσίες να παρέχει τη δυνατότητα στον πελάτη να ανεβάζει μαζικά τις φωτογραφίες που θέλει να εκτυπώσει, εύκολα και γρήγορα, από τον υπολογιστή στο σπίτι του ή από το κινητό του τηλέφωνο.

Βαδίζουμε προς μια εποχή που ο πελάτης θα θέλει με λίγα clicks να στείλει τις φωτογραφίες για εκτύπωση.

Στην Web Progress έχουμε την χαρά να είμαστε αποκλειστικοί αντιπρόσωποι στην Ελλάδα του λογισμικού Imaxel.
Με τη χρήση αυτού του λογισμικού, το οποίο είναι συνδεδεμένο με το e-shop της επιχείρησης ο πελάτης της επιχείρησης μπορεί να ανεβάζει μαζικά μέχρι και χιλιάδες φωτογραφίες τις οποίες η επιχείρηση θα αναλαμβάνει να τυπώσει.

Επίσης, αυτή η εξοικείωση με το διαδίκτυο έχει οδηγήσει πολλούς καταναλωτές να επιλέγουν τα custom προϊόντα.

Για παράδειγμα με εύκολο και γρήγορο τρόπο ο πελάτης μπορεί να παραγγείλει κούπες, ημερολόγια, μαξιλάρια, puzzles, mousepads, μπλούζες, καμβάδες, θήκες κινητών τηλεφώνων, σουβέρ πάνω στα οποία θα υπάρχουν φωτογραφίες και κείμενα της επιλογής του πελάτη.

Πρόκειται για προϊόντα που αποτελούν ιδανική επιλογή για έξυπνα ώρα και που έχουν αρχίσει να ΄γίνονται πολύ δημοφιλή.

Ο πελάτης χτίζει το προϊόν του, το προσθέτει στο καλάθι και στέλνει την παραγγελία πληρώνοντας online με πιστωτική κάρτα.

PHOTOVISION-3

Στο εξωτερικό κερδίζει έδαφος αυτή η τάση, να εκτυπώνει δηλαδή ο πελάτης σε όποια επιφάνεια θέλει, χτίζοντας ο ίδιος το προϊόν και ένας τρόπος να ξεχωρίσει μια επιχείρηση με φωτογραφικές υπηρεσίες από τον ανταγωνισμό είναι να εντάξει στην παλέτα των υπηρεσιών της και τις παραπάνω υπηρεσίες.

Στην Web Progress θα χαρούμε να δώσουμε λύσεις σε κάθε επιχείρηση που ασχολείται με φωτογραφικά προϊόντα και υπηρεσίες, συμβάλλοντας στη δυναμική είσοδό της στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Στην έκθεση Photovision 2022, μπορείτε να μας βρείτε στο Περίπτερο J3 και να συζητήσουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μιας επιχείρησης με φωτογραφικά προϊόντα/ υπηρεσίες.

Το Σάββατο 9 Απριλίου 2022, 12-2μμ, θα υπάρξει παρουσίαση / event της Web Progress στα πλαίσια της Photovision με θέμα “Digital Marketing & E-commerce για Φωτογράφους”.

Μπορείτε επίσης να μας ακολουθήσετε στα Social Media για να λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα και ενημερώσεις από εμάς.

Facebook

TikTok

Instagram
LinkedIn